Suriye'nin tehdidine Türkiye'den cevap: Her türlü tedbiri alırız

Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı, "Türk savaş uçakları saldırırsa düşürmeye hazırız." dedi. Bu açıklamalara Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yanıt verdi

Suriye'nin tehdidine Türkiye'den cevap: Her türlü tedbiri alırız
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
18 Ocak 2018 Perşembe 15:57

 Afrin operasyonunun olması durumunda Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı’nın, "Türk savaş uçakları saldırırsa düşürmeye hazırız" açıklamasına, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise, “Türkiye ulusal güvenliğine tehdit olacak her türlü gelişmeye karşı her türlü tedbiri alırız, aldık ” yanıtını verdi.

 Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Mikdad'ın açıklamalarını Suriye Devlet Televizyonu duyurdu. Mikdad, "Türkiye'den Afrin'e yönelik herhangi bir askeri operasyon bir saldırı eylemi olarak değerlendirilecek" dedi.

Suriye devlet televizyonunun aktardığına göre Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı Mikdad ayrıca "Eğer Türk savaş uçakları bir saldırıya girişirse Suriye hava savunması herhangi bir Türk uçağı hedefini yok etmeye hazır" ifadelerini kullandı.

KALIN: HER TÜRLÜ TEDBİR ALINMIŞTIR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın şu açıklamalarda bulundu:

“Afrin konusu, MGK'da da ele alındı. Türkiye ulusal güvenliğine tehdit olacak her türlü gelişmeye karşı her türlü tedbiri alırız, aldık. Bu tehdit ister PKK'dan, ister YPG'den, ister DEAŞ'tan gelsin.

Operasyonel detaylara girmeden şunu söyleyeyim, dün MGK sonrası bugün Genelkurmay Başkanı Moskova'da görüşmeler yapıyorlar. Afrin tarafından Türkiye'ye dönük tacizler var. Türkiye'nin sınır güvenliğini ileri bir noktada sağlamak adına Afrin'le ilgili gerekli adımlar atılacaktır. Kendilerinin bugün yapacağı görüşmeler neticesinde tabloyu net bir şekilde göreceğiz.

Afrin, Münbiç veya Cerablus fark etmez, atılacak adımların Suriye Kürtlerine karşı olmadığının altını çizmek istiyorum. PYD ve PKK, Kürtleri temsil etmez. Orada PYD'yi desteklemeyen ve mağdur olan Kürtler var. Soçi sürecine giderken, Suriye toplumunun bütün temsilcilerinin orada olması için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Bunların içerisinde Araplar da olacak, Türkmenler de olacak, Kürtler de olacak ama terör örgütleri olmayacak”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar