Sözcü davasında Gökmen Ulu tahliye edildi

Sözcü gazetesi davasında mahkeme Gökmen Ulu'nun tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmesine karar verdi.

Sözcü davasında Gökmen Ulu tahliye edildi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:44
8 Kasım 2017 Çarşamba 16:12

Sözcü gazetesi davasında tahliyesine karar verilen Gökmen Ulu cezaevi çıkışında, "Baskı altına alınması o ülkede demokrasinin can çekiştiğinin en bariz örneğidir. Türkiye’nin bu utançtan kurtulması gerekiyor. Bu yarayı sarması gerekiyor. Sözcü davası Türkiye’nin vicdanını yaraladı. Hasarları gidermek gerekir. Türkiye’nin acilen normalleşmeye ihtiyacı var. Artık ayrıştırma gerilim politikaları bir kenara bırakılmalı. Mahpus yata yata bitti, şerefimle girdiğim bu zindandan şerefimle çıkıyorum. Mustafa Kemal’in açtığı yolda yürümeye devam edeceğim." şeklinde açıklama yaptı.

Sözcü gazetesinin sahibi sanık Burak Akbay ve  çalışanları hakkında "Silahlı terör örgütünü yönetme", "Silahlı terör örgütü propagandası yapmak" ve "Silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek isteyerek yardım etme" suçlarından açılan davanın ikinci duruşması  İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde  görüldü. Duruşmaya Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan gazetenin İzmir muhabiri Gökmen Ulu, tutuksuz sanıklar gazetenin eski İnternet sitesi Sorumlu Müdürü Mediha Olgun ve Mali İşler Müdürü Yonca Yücekaleli katıldı.

"FETÖ'CÜLER SÖZCÜ'YÜ MUHALİF DİYE TERCİH EDİYORDU"

Bugünkü duruşmada gazeteciler Cem Küçük, Fuat Uğur, Ersoy Dede, Hüseyin Gülerce ve Vatan Partisi Öncü Gençlik Ankara Başkan Yardımcısı Anıl Eren Yıldız dinlendi. İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada ilk olarak Anıl Eren Yıldız dinlendi. Ankara'dan SEGBİS üzerinden duruşmaya bağlanan Yıldız, Bylock kullandığı iddiasıyla tutuklu olarak kaldığı cezaevinde yaşadıklarını anlatması üzerine dosyaya tanık olarak katıldığını belirtti.

Cezaevi sonrası verdiği röportajda Fetullahçı Terör Örgütü üyeleri okudukları gazeteler arasında Sözcü gazetesinin de olduğunu ancak bu gazetenin ideolojik olarak değil, AK Parti muhalefetine yer verdiği haberler üzerinden FETÖ'cüler tarafından tercih edildiğini söyledi.

SAVCI TUTUKLULUĞUNUN DEVAMINI İSTEDİ, MAHKEME TAHLİYE ETTİ

Duruşmada, tanıkların  dinlenilmesinin ardından, cumhuriyet savcısının görüşü soruldu. Duruşma savcısı, tutuklu sanık Bekir Gökmen Ulu'nun bu halinin  devamına karar verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti kararını açıkladı ve Sözcü Gazetesi Muhabiri Bekir Gökmen Ulu'nun tahliyesine karar verdi.

 

 
 
Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar