Son dakika... Samsun’da FETÖ operasyonu: 15 kişi adliyeye sevk edildi

Samsun merkezli terör örgütü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında Türkmen ve Kazak öğrencilerin de bulunduğu 15 şahıs adliyeye sevk edildi.

Son dakika... Samsun’da FETÖ operasyonu: 15 kişi adliyeye sevk edildi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:47
12 Ocak 2018 Cuma 12:46

Samsun’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında bir hafta önce gözaltına alınan 15 kişi adliyeye sevk edildi.  Söz konusu şahıslardan bazıları Türkmen ve Kazak asıllı öğrencilerdi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında Türkmenistan ve Kazakistanlı üniversite öğrencileri, ihraç olan öğretmenler, örgütün kurumlarında çalışan ve özel sektör çalışanlarının da bulunduğu toplam 15 kişiyi 7 gün önce gözaltına almıştı.

Gözaltına alınan ve aralarında örgütün gizli haberleşme ağı olan ByLock kullananların da bulunduğu 15 kişi KOM Şube Müdürlüğündeki sorgulanmalarının tamamlanmasının ardından "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından bugün Samsun Adliyesine sevk edildi.

48 BİN 305 KİŞİ TERÖR ÖRGÜTÜ FETÖ'DEN TUTUKLANDI. 3 gün önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, FETÖ ile mücadeleyle ilgili açıklama yaptı. Bakan Soylu, "Türkiye’de bana sorarsanız güvenlik konusunda bir milat olan 15 Temmuz hadisesini yaşadık. Devleti bir virüs gibi sarmış FETÖ terör örgütünün darbe girişimini 16 Temmuz sabahı bastırdık. Ancak, kamuda oluşturduğu ve özellikle bizlerin görev sahasında oluşturduğu tahribatı da inkar edemeyiz. 2017'de 48 bin 305 kişi tutuklanmıştır." şeklinde konuştu.

Bakan Soylu, "Gözaltı sayısı bunun yaklaşık üç katıdır. Tek başına bu rakamlar bile konunun vehametini ortaya koymaya yeterlidir. Nitelikli personel gerektiren kadrolarda oluşan açık ve ülke güvenliğini tesis etme gerekliliği hepimizin omuzlarındaki yükü kat kat arttırmıştır. Yeniden bir yapılanmaya girdik. Ama sorun şu ki, bizim görevlerimiz kapımıza 'tadilat nedeniyle kapalıyız' yazacak görevler değil. Bu zorlukları hep beraber atlattık" açıklamasında bulundu.

Öte yandan, "Bir yandan bakanlık bünyesindeki rutin faaliyetlerimizde mücadelemize devam ederken öte yandan kendimizi yeniledik ve eksiklerimizi kapattık. Personel noktasında bütün birimlerimizde, jandarmamızda, emniyette, sahil güvenlikte ciddi alımlar gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar