Son dakika Muğla haberleri Muğla Menteşe'de trafik kazası 1'i ağır 4 kişi yaralandı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde meydana gelen trafik kazasında aynı aileden 5 kişi yaralandı. Bir yaralının durumu ağır. Son dakika Muğla haberleri...

Son dakika Muğla haberleri Muğla Menteşe'de trafik kazası 1'i ağır 4 kişi yaralandı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:47
13 Ocak 2018 Cumartesi 18:17


Muğla’nın Menteşe ilçesinde trafik kazası meydana geldi. Kazada aynı aileden 1’i ağır 4 kişi yaralandı.


Muğla'nın Menteşe ilçesinde meydana gelen trafik kazasında aynı aileden 1'i ağır 4 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Zeynel Yorulmaz yönetimindeki 48 AGC 72 plakalı otomobil, Muğla-Denizli Karayolu Boynuzcuk Geçidi mevkisinde, sürücüsünün yağış nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak devrildi.

Otomobilde sıkışan yaralıları kurtarmak için olay yerine daha yakın olan Denizli'nin Kale ilçesindeki itfaiye ve sağlık ekipleri yönlendirildi.

Sıkıştıkları yerden çıkarılan sürücü ile Emirhan, Yeter ve Ümran Yorulmaz, yapılan ilk müdahalenin ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Ağır yaralanan Zeynel Yorulmaz'ın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Türkiye’de trafik kazaları can almaya devam ediyor

TUİK’in verilerine göre  2016 yılının mayıs ayı ile 2017 yılının mayıs ayı arasında Türkiye’de 185 bin 128 adet ölümlü trafik kazası meydana geldi.  Toplam meydana gelen trafik kazası sayısı da  1 milyon 182 bin olarak kayıtlara geçti.  Bu kazaların 997 bin 363 adeti  maddi hasarlı 185 bin 128 adedi ise ölümlü yaralanmalı trafik kazası olarak belirlendi. Yaşanılan kazalar sonucu 7 bin 300 kişi öldü 303 bin 812 kişi ise yaralandı.

Tafik kazalarında ölenlerin yüzde 43’nü sürücüler oluşturdu

2016 mayıs ayı ile 2017 mayıs ayı arasında yaşanılan trafik kazalarında ölen kişilerin %43,5’i sürücü, %33,1'i yolcu, %23,4'ü ise yayadır. Kazaya neden olan kusurlar içinde sürücü kusurları %89,6 ile ilk sıradadır. Ölümlü yaralanmalı trafik kazasına 295 bin 727 adet taşıt karıştı. Ölümlü yaralanmalı kazalar en fazla Temmuz en az Ocak ayında oldu. Bunun nedeninin kış aylarında yaşanılan buzlanma olabileceği ve yaz aylarında da tatilcilerin seyahat tercihlerinde karayolunu seçmeleri olarak düşünülüyor.

Ölümlü yaralanmalı kazaların %67,6’sı gündüz meydana geldi.
Kazaların genelde gündüz meydana gelmesinin sebepleri arasında gün ışığından cesaret alan sürücülerin süratlerini arttırması olarak düşünülüyor.

Geçtiğimiz  yıllara göre  kayıt altına alınan trafik kazalarında  artış yaşanmasının sebebi olarak trafiğe çıkan araç sayısının her geçen yıl artması olarak gösteriliyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar