Son dakika haberleri... HDP'li vekiller Nadir Yıldırım ile Ayhan Bilgen'e Afrin incelemesi!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Afrin paylaşımları dolayısıyla HDP'li vekiller Nadir Yıldırım ile Ayhan Bilgen hakkında inceleme başlatıldı.

Son dakika haberleri... HDP'li vekiller Nadir Yıldırım ile Ayhan Bilgen'e Afrin incelemesi!
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
21 Ocak 2018 Pazar 15:44

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Afrin paylaşımları dolayısıyla HDP'li vekiller Nadir Yıldırım ile Ayhan Bilgen hakkında inceleme başlattı. HDP Milletvekilleri Afrin paylaşımları, Nadir Yıldırım ile Ayhan Bilgen’in Afrin operasyonuna ilişkin Twitter’den yaptıkları paylaşımlar nedeniyle inceleme başlatıldığı bildirildi.

Başsavcılık, Bilgen hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan soruşturma başlatırken, Yıldırım hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve suç işlemeye teşvik" suçlarından inceleme başlattı.

'HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK' SUÇLAMASI: Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, "HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım hakkında Twitter’da paylaştığı ’Afrin’i işgale kalkmak Kürt halkına topyekun saldırı ve savaş demektir. Buna karşı sessiz kalmak onursuzluğu kabul etmektir. Onurlu halkımız dört parça Kürdistan’da gereken cevabı verecektir. Gün harekete geçme günüdür’ sözleri nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ’halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve suç işlemeye tahrik’ suçlarından inceleme başlatılmıştır" denildi.

Açıklamada, "HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen hakkında Twitter’da paylaştığı ’Afrin’den Türkiye’ye bir saldırı olmadığı halde oraya bir operasyon, başarılı olursa ülkeyi iç savaşa sürükler, başarısız olursa darbeye zemin oluşturur’ sözleri nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ’halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçundan soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

'ÇATIŞMA ÇIKARMAYA ÇALIŞANLAR': Başsavcılık ayrıca, "Başsavcılığımızca sosyal medya üzerinden ’Afrin operasyonunu’ protesto bahanesiyle halkı sokağa dökmek ve çatışma çıkarmaya çalışanlar hakkında da geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır" açıklamasını yaptı.

LEYLA GÜVEN HAKKINDA SORUŞTURMA: HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım ile HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen'in paylaşımları dolayısıyla savcılık tarafından inceleme başlatılmasının yanı sıra, bugün Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Başkanı Leyla Güven hakkında soruşturma başlatıldı. Güven hakkında, Afrin paylaşımı gerekçesiyle, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği gerekçesiyle soruşturma açıldı.

HDP VAN MİLLETVEKİLİ NADİR YILDIRIM KİMDİR? TBMM'nin internet sitesinde Nadir Yıldırım hakkında şu bilgilere yer verilmektedir; 1 Nisan 1981'de Ağrı Hamur Sarıbuğday köyünde doğdu. Baba adı Fetullah, anne adı Saadet'tir.
Serbest Meslek; Lise mezunudur.

HADEP, DEHAP, DTP, DBP ve HDP'nin Gençlik Kolları, Merkez Yürütme Kurulu ve Parti Meclisi Üyeliği görevlerinde bulundu.

Kürtçe bilen Yıldırım, bekârdır.

HDP KARS MİLLETVEKİLİ AYHAN BİLGEN KİMDİR? 1970 senesinde dünyaya gelen Ayhan Bilgen aslen Sarıkamışlıdır. Gazeteci,Yazar, ve siyasetçi olan Ayhan Bilgen HDP Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsüdür.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi mezunu olan Bilgen Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde Yüksek Lisans eğitimin tamamlamıştır.

30 Mart 2014 senesinde yerel seçimlerde HDP'nin Adana Seyhan ilçesi başkan adayı olmuştur. Haziran 2014 senesinde ise HDP ikinci olağan kongresiyle Genişlemeden Sorumlu Eş Genel Başkan yardımcılığına gelmiştir.

7 Haziran 2015'te yapılan genel seçimde 25. Dönem HDP Kars Milletvekili olmuştur.

1 Kasım 2015 tarihinde yapılan erken genel seçimde Kars ilinden tekrar seçilerek 26. Dönem Kars Milletvekili olmuştur. 2015 yılının Ağustos ayında HDP'nin ilk parti sözcüsü olmuştur.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar