Son dakika haberleri! DTK Başkanı Leyla Güven hakkında soruşturma başlatıldı! Leyla Güven kimdir?

Afrin operasyonuna (Zeytin Dalı harekatı) dair halka 'sokağa çıkın' çağrısı yapan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Başkanı Leyla Güven'e soruşturma açıldı.

Son dakika haberleri! DTK Başkanı Leyla Güven hakkında soruşturma başlatıldı! Leyla Güven kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
21 Ocak 2018 Pazar 14:52

Zeytin Dalı harekatına ilişkin 'sokağa çıkın' çağrısında bulunan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Başkanı Leyla Güven hakkında, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Afrin’e yönelik harekatla ilgili vatandaşları sokağa çağıran Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Başkanı Leyla Güven hakkında, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği gerekçesiyle soruşturma başlattı.

LEYLA GÜVEN KİMDİR? Halkların Demokratik Partisi Şanlıurfa 4 .sıra Adayı olan Leyla Güven, 1968 yılında doğdu. Uzun bir süre Almanya'da yaşayan Güven, daha sonra 1994 yılında atıldığı siyasette HADEP çatışı altında kadın kollarında görev yaptı.

2004 yılında yapılan yerel seçimlerde Adana’nın Seyhan İlçesi’ne bağlı Küçük Dikili Beldesi Belediye Başkanlığı‘na seçildi. 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde ise Viranşehir Belediye Başkanlığına seçildi. KCK operasyonları kapsamında Aralık 2009’da tutuklanan Güven, cezaevinden çıktıktan sonra HDP Şanlıurfa milletvekili adayı olarak siyasi hayatını sürdürmek istiyor.

7 Haziran 2015 genel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) 25. Dönem milletvekili adayı olan Güven, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Başkanı'dır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar