için kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan sanatçı ve sporcularla iftarda buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen sanatçı ve sporcular ile iftar programında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı sanatçı ve sporculara sitem ederek, "Önünü arkasını bilmeden siyasi taraf olan sporcu, sanatçılarımızın durumu bizi çok çok üzmüştür ve üzüyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sanatçı ve sporcularla iftarda buluştu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:03
26 Mayıs 2019 Pazar 10:15

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen sanatçı ve sporcular ile iftar programında buluştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı sanatçı ve sporculara sitem ederek, "Önünü arkasını bilmeden siyasi taraf olan sporcu, sanatçılarımızın durumu bizi çok çok üzmüştür ve üzüyor" dedi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fevkalade bir durum olmazsa 2021 yılında Taksim'deki eski adıyla AKM'yi inşallah opera binası olarak yetiştirmiş olacağız" cümleleriyle AKM müjdesini verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Daima yanınızda yer alacağımı bilmenizi istiyorum. Önünü arkasını bilmeden siyasi taraf olan sporcu, sanatçılarımızın durumu bizi çok çok üzmüştür ve üzüyor. Türkiye'nin iftihar verici eserlerinin açılışında hazır bulunmak başkadır, günlük siyasi polemiklerde taraf olmak başkadır. Sanatçı ve sporcunun siyaset yapma hakkı elbette var" diye konuştu. 

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle: 

Geçmişte sadece 9 filmi gösterime sunan sektör bugün 180 filme ulaştı. Bilet satışı ve hasılat paylaşımı başta olmak üzere bu alandaki sıkıntıları büyük ölçüde çözdüğümüze inanıyorum. Edebiyat eserlerinin telifi konusunda çok sıkı düzenlemelerimiz var. Dizi sektöründe de dünyada marka haline geldi. 156 ülkede 500 milyon kişi tarafından Türk dizileri izleniyor. Amerika'nın ardından ikinci sırada yer aldığımız dizi film ihracatında 350 milyon dolarlık bir hacme ulaştık. Desteklenen özel tiyatro sayısını dört katına çıkardık.

"ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ 2021'DE YETİŞTİRİLMİŞ OLACAK"

Taksim'de de İstanbul'un şanına yakışan bir opera ve kültür merkezini inşa ediyoruz. Fevkalade bir durum olmazsa 2021 yılında Taksim'deki eski adıyla AKM'yi inşallah opera binası olarak yetiştirmiş  olacağız. Somut olmayan kültürel miras listelerinde temsil edilmeyen ülkemiz bugün 17 başlıkta bu listelerde yer alıyoruz. Bu listede dünyada beşinci sırada yer alıyoruz. Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Kültür Merkezi'nde bulunan külliye içindeki kütüphanemiz 3-4 ay içerisinde Rami Kışlası'nda herhalde birkaç yılımızı alacak. İstanbul 6 milyon cilt kitaba hitap edecek.

"SANATÇI VE SPORCULARIMIZIN TARAF OLMA DURUMU BİZİ ÇOK ÜZDÜ"

Az önce Orhan Baba'yla konuşuyorduk. Sigara içmedim diyor, ben de hayatımda hiç içmedim. Mesela sigara, alkol, uyuşturucu gibi maddelere karşı sizin göstereceğiniz davranış çok etkili oluyor. Yine hayvanlara yönelik şiddete yönelik gösterdiğiniz duyarlılıkla bu yönde hızlı ve etkili adımlar atılmasını sağlayabiliyorsunuz. Tüm bunlar sizlerin sorumluluğunun ağırlığını gösteriyor. Daima yanınızda yer alacağımı bilmenizi istiyorum. Önünü arkasını bilmeden siyasi taraf olan sporcu, sanatçılarımızın durumu bizi çok çok üzmüştür ve üzüyor. Türkiye'nin iftihar verici eserlerinin açılışında hazır bulunmak başkadır, günlük siyasi polemiklerde taraf olmak başkadır. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar