Şirin Payzın kovuldu mu?

CNN Türk'te ‘Ne Oluyor’ isimli programı sunan gazeteci Şirin Payzın’ın kovulduğu iddia edildi.

Şirin Payzın kovuldu mu?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
24 Ocak 2018 Çarşamba 14:18

CNN Türk’te ‘Ne Oluyor’ programını sunan Şirin Payzın’ın kanal yönetimi tarafından kovulduğu öne sürüldü. Odatv’de yer alan habere göre Şirin Payzın, ‘Ne Oluyor’ programına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başdanışmalarından birini konuk olarak aldı

Odatv, Payzın’ın konuğuna Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararı, gazetecilerin tahliye edilmemeleri ve uyum yasaları konularında sorular yönelttiğini yazdı.

Sorulara cevap veren konuk ile Payzın’ın program bitiminde el sıkışarak ayrıldığı belirtildi

Odatv’nin edindiği bilgiye göre, bir gün sonra  CNN Türk yönetimi Şirin Payzın’ın işten atıldığını tebliğ ediyor.

Gerekçe olarak da; yaptığı programın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından beğenilmediği ve bizzat Aydın Doğan’ın bu talimatı verdiği öne sürülüyor.

Şirin Payzın ise bu karar üzerine ‘Beştepe’deki bağlantılarını arıyor ve işten atılmasının nedeninin bu “memnuniyetsizlik” olduğunu söylüyor.

AK Parti tarafından konuk koordinasyonu için aradığı insanlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın böyle bir tasarrufta asla bulunmadığını ve bulunmayacağını söyledikleri iddia ediliyor.

Payzın, bununla yetinmiyor ve teyit istiyor.

Şirin Payzın'a Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın çevresinde bulunan isimler, konuyu kontrol ettiklerini ve böyle bir konuşmanın geçmediğini iletiyorlar

Payzın’ın ardından CNN Türk Genel Müdürü Erdoğan Aktaş’ı arayarak bu konuyla ilgili kendisini bilgilendirdiği öne sürüldü.

 Konunun Aydın Doğan’a aktarıldığı ve Payzın hakkında verilen kararın geri alındığı öne sürüldü.

Şirin Payzın ise işinin başına dönerek Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ı konuk alıyor.

Odatv, Doğan Grubu’nun Erdoğan ile ilişkisini “tek elden” götürmek isteyen birinin bu “komployu” kurduğunu aktarıyor.

Odatv haberinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir süre önce neden; “Benim milletimle, partimle paylaşacağım düşüncem, teklifim varsa bunun yolları bellidir. Kimsenin racon kesmesine de ihtiyacım yoktur. Racon kesilecekse bu raconu bizzat kendim keserim, bu da böyle biline” cümlesini  bu konuda da söylediğini yazdı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar