Şentop, Akar ve Kurtulmuş'tan Ermenistan'a tepki

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş Ermenistan'ın Azerbayacan'a olan saldırılarına tepki gösterdi.

Şentop, Akar ve Kurtulmuş'tan Ermenistan'a tepki
Son Güncelleme: 27 Eylül 2020 Pazar 12:40
27 Eylül 2020 Pazar 12:34

Şentop: iflah olmaz bir terör devleti

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Sivillere yönelik son saldırıları göstermiştir ki, Ermenistan, sadece Azerbaycan’a karşı bir tehdit değil, bütün bölge barışı bakımından iflah olmaz bir terör devletidir ve doğacak sonuçların tek sorumlusudur. Türkiye, Azerbaycan’ın yanında bütün gücüyle durmaya devam edecektir" dedi.

Akar: saldırganlıktan derhal vazgeçmeli

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yaptığı açıklamada, "İşgalci Ermenistan ateşkes ihlaliyle Azerbaycan’a saldırmış ve yine bir provokasyon peşinde olduğunu göstermiştir. Kafkasya’da barış ve istikrarın en büyük engeli Ermenistan’ın saldırgan tutumudur ve bölgeyi ateşe atacak bu saldırganlıktan derhal vazgeçmelidir. Toprak bütünlüğünü koruma mücadelesinde tüm imkânlarımızla sonuna kadar Azerbaycan Türkü kardeşlerimizin yanında olacağız. Ermenistan'ın bu alçak saldırısını şiddetle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş: büyük bir provokasyon

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki çatışmalar hakkında, "Ermenistan'ın dost ve kardeş Azerbaycan'a karşı gerçekleştirdiği saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu hain saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar, Azerbaycan halkına başsağlığı diliyorum. Ermenistan'ın ateşkesi ihlal ederek sivillere yönelik düzenlediği bu alçak saldırı bölge barışına karşı gerçekleştirilen büyük bir provokasyondur. Türkiye olarak her zaman, her şart altında Azerbaycan'ın yanındayız" diye konuştu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar