Selvi: Erdoğan’ın Diyarbakır ziyaretinde Kürtlere verdiği mesajlar

Yazar Abdulkadir Selvi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Diyarbakır ziyareti hakkında değerlendirmelerini kaleme aldı.

Selvi: Erdoğan’ın Diyarbakır ziyaretinde Kürtlere verdiği mesajlar
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
5 Haziran 2018 Salı 10:19

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim kampanyası sırasında Diyarbakır’da miting düzenledi.

Erdoğan konuşmasında "Kimse Kürtlere devlet aramasın, Kürtlerin devleti Türkiye Cumhuriyeti devletidir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan mitingde HDP’yi, “Biz yaparız HDP yıkar. Onlar bu ülkede yıkmak için var. Buradaki evleri bombalamadılar mı? Yıkmadılar mı? Tüneller açmadılar mı evlerin altından? Camileri yaktılar. Bunlara gereken dersi 24 Haziran'da vermeye hazır mıyız? Siz korkuyu korkutan insanlarsınız, ölümü öldüren insanlarsınız. Sağlıkta Diyarbakır'da bin 242 yataklı hastane kazandırdı” sözleri ile eleştirmişti.

HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş hakkında ise şu ifadeleri kullanmıştı:

“Diyarbakır'da 53 Kürt kardeşimi sokağa dökülün diyen kimdi? Edirne'deki değil mi, sokağa dökülün dedi. Ne oldu 53 kardeşimiz orda öldürüldü, şehit oldu. Ölenler kimdi benim Kürt kardeşlerim değil miydi? Yasin Börü evladımız değil miydi? Şimdi Cumhurbaşkanı adayı olmuş. Bakıyorum hepsi türbe ziyaret eder gibi Edirne'ye beyefendiyi ziyarete gidiyorlar. Bay Muharrem bununla övünüyor. Gideceğim ziyaret edeceğim diyor. Oradan sana ne gelecek. 53 Kürt kardeşimin kanı, bu Demirtaş'ın eline bulanmıştır. Bunun bedelini er veya geç ödeyecekti”

“KÜRTLERE MESAJLAR”

 Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Erdoğan’ın Diyarbakır ziyaretini değerlendiren bir yazı kaleme aldı. Selvi, Erdoğan’ın Diyarbakır ziyaretinde mesaj verdiğini ifade ederek mesajları şöyle sıraladı:

“1- Erdoğan, AK Parti döneminde Kürt sorununun çözümünde yapılanları güçlü bir dille hatırlattı.

“Analar ağlamasın diye demokratik açılımı, Milli Birlik ve Kardeşlik projesini, çözüm sürecini biz devreye aldık” dedi.

2- PKK’nın Kürt sorununu çözmek gibi bir planının olmadığını, tam tersine şimdiye kadar iyi niyet ve samimiyetle başlattıkları çözüm süreçlerini sabote ettiğini söyledi.

“Hamdolsun Kürt sorununu çözmeyi başardık. 2018’in Türkiye’sinde Kürt sorunu diye bir sorun yoktur. Eskinin Türkiye’si Kürtleri bir sorun olarak görüyordu. Şimdi Kürt sorunu yok, terör sorunu var” diye konuştu.

3- İslamcılık kartını sahaya sürdü. İftarda sarığıyla, cübbesiyle mollaların verdiği görüntü bunu tamamlıyordu. Erdoğan, ”Bunların yakından, uzaktan İslam’la bir alakası var mı? Bunlar ateist, bunlar dinsiz. Kuzey Suriye’de ülkemize saldıranlar bu ülkenin dostları mı? Neymiş Kürt’müş. Onların Kürtlükle alakası yok. Onları George idare ediyor” diyerek PKK ile Kürtlerin arasına set çekmeye çalıştı.

Erdoğan, Diyarbakır’da şimdiye kadar pek tercih etmediği bir uyarıda bulundu. ”Bu dava hepimizin davasıdır. Bu davaya destek verirsek beraber kazanırız. Yok destek vermezsek hepimiz kaybederiz” dedi.

Demek ki Erdoğan durumu ciddi görüyor.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar