Seçim günü sinemalar ve çay bahçeleri kapalı

YSK'nin 24 Haziran Pazar günü uygulayacağı seçim yasakları ve seçim günü kapalı olan yerler belli oldu.

Seçim günü sinemalar ve çay bahçeleri kapalı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
20 Haziran 2018 Çarşamba 10:35

Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nun 24 Haziran Pazar günü uygulayacağı seçim yasakları ve seçim günü kapalı olan yerler belli oldu. Oy verme günü oy verme süresince kahvehane, kıraathane, sinema salonları ve internet kafeler gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı olacak. Eğlence yeri niteliğini taşıyan lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek.

Ayrıca seçim yasaklarına uyulmak şartıyla oy verme günü saat 18.00'den sonra düğün yapılabilecek.

Radyo ve her türlü yayın organlarında 18.00-21.00 saatlerinde ancak YSK tarafından seçimlerle ilgili olarak verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek. Bütün yayınlar saat 21.00'den sonra serbest olacak ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00'den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalması halinde aynı hükümler 8 Temmuz tarihinde de uygulanacak.

YSK'nın çay bahçeleri kararı

YSK, 24 Haziran’da çay bahçelerinin oy verme günü kapalı olması gerektiğine karar verdi. Karar Kula’da bir esnafın YSK’ya yaptığı başvuru sonrasında alındı. Esnaf dilekçesinde “işlettiği çay bahçesinde çay ve tost dışında bir şey satılmadığını, bu nedenle çay ocağının seçim günü açık olup olmayacağını” sordu. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı da bu dilekçeyi YSK’ye gönderdi. Talebi görüşen YSK, çay bahçelerinin oy vermegünü kapalı olması gerektiğine hükmetti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar