Sancaktepe Aydos Ormanları'ndaki yangının nedeni ne?

İstanbul'a oksijen sağlayarak nefes aldıran Sancaktepe Aydos Ormanları'nda yangın çıktı. Peki ya eş zamanlı çıkan yangının nedeni ne?

Sancaktepe Aydos Ormanları'ndaki yangının nedeni ne?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:51
6 Nisan 2018 Cuma 16:12

Sancaktepe Aydos Ormanları'nda bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Polis çıkan yangınla ilgili şüpheli durumundan dolayı soruşturma başlattı. Peki ya Sancaktepe Aydos Ormanları'ndaki yangının nedeni ne? Detaylar haberimizde..

İstanbul Sancaktepe'deki Aydos Ormanları'nda birçok noktada eş zamanlı yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ekibinin yanı sıra Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de yangına müdahale etti. Polis, 1 saat süren çalışmanın ardından güçlükle söndürülen yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Yangın saat 14.15 sıralarında çıktı. Ormanın birçok noktasında eş zamanlı çıkan yangın ihbarı üzerine itfaiye ekiplerinin yanı sıra Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve vatandaşlar harekete geçti. Sultanbeyli, Sancaktepe, Yakacık ve Yenişehir itfaiye ekipleri kısa sürede gelerek yangına müdahale etti. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri de iş makineleri ile yangına müdahale etti. Yükselen dumanlar bölgenin birçok noktasından görüldü.

Aydos Ormanları Nerede?

Aydos Ormanları İstanbul’a nefes aldıran doğal güzelliklerden birisidir. Şehrin stresinden, kalabalığından bunalanların özellikle hafta sonları olmak üzere akın ettiği yerlerden bisidir.Aydos Ormanı'nda çeşitli etkinlikler yapabilirsiniz. Piknik yapabilir, yürüyüş yapabilir, çeşitli doğa güzelliklerini fotoğraflayabilirisiniz. Aydos ormanı mevsimsel olarak farklı güzelliklere bürünmektedir. Aydos Ormanı içerisinde yürüyüş parkurları, piknik alanları ve çeşitli büfelerde bulunmaktadır. Böyle güzelliklere sahip doğa ile iç içe bir ormanın şehrin içerisinde bulunması da İstanbullular için oldukça iyi bir imkandır.

Aydos Ormanına Nasıl Gidilir?

İstanbul’un doğa güzelliklerinden olan Aydos ormanına ulaşım şekilleri aşağıdaki gibidir.

Toplu taşıma araçları ile ulaşım: Toplu taşıma araçları ile Aydos ormanına gelmek isterseniz ilk olarak Kadıköy’e geliniz daha sonra buradan 21U hat numaralı otobüsleri kullanarak Çamlık durağından inerek kolayca ulaşabilirsiniz.

Özel araç ile ulaşım şekilleri: Sultanbeyli- Yakacık tarafına doğru ilerledikten sonra yol üzerinde bulunan tabelaları takip ederek ve aşağıda eklemiş olduğum harita üzerinden direk olarak yol tarifi isteyebilirsiniz.

Aydos Ormanı Gezilecek Yerler

Aydos Tepesi: İstanbul’un Kartal ilçesinde bulunan ve 537 metre yüksekliğiyle İstanbul’un en yüksek noktası olma özelliğini taşıyan Aydos tepesi ismini Roma ve Bizans döneminden almıştır. Güneyden Aydos tepesine bakıldığında konik bir tepe görüntüsündedir. Ayrıca Kuzey-Güney doğrultusunda uzanmaktadır. Aydos tepesinin yükseltisi güneyde son bulmakta ve buranın en yüksek noktasıdır.

Aydos Göleti: Ormanın içerisinde yaptığınız gezintide karşılaşabileceğiniz Aydos Göleti, Aydos Tepesi’ne zıt bir bölgede yer almaktadır. Göl oldukça berrak ve çevresi ağaçlarla kaplıdır. İçerisine baktığınızda çevrenizdeki tüm güzelliklerin göle yansıdığını fark etmeniz kısa sürecektir. Bu güzellik karşısında hayran kalacaksınız. Aydos göleti çevresinde piknik yapabilir, bisiklet kiralayarak göl etrafında gezinti yapabilirsiniz.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar