için kaldı

Ermenistan'dan dikkat çeken açıklama: Rusya'dan silah alıyoruz!

Ermenistan Güvenlik Konseyi Sekreteri Armen Grigoryan, Ermenistan ordusunu tümüyle yenilemek istediklerini belirterek, "Kasım 2020'den bu yana cephaneliğimizin modernizasyonu ve yenilenmesi için Rusya'dan silahlar aldık" dedi

Ermenistan'dan dikkat çeken açıklama: Rusya'dan silah alıyoruz!
Son Güncelleme: 21 Ağustos 2021 Cumartesi 14:00
21 Ağustos 2021 Cumartesi 13:54

Ermenistan Güvenlik Konseyi Sekreteri Armen Grigoryan, Ermenistan Kamu Televizyonu adlı kanala verdiği röportajda, Rusya'nın ülkeye gerçekleştirdiği silah sevkiyatlarına dair açıklamalarda bulundu.

ERMENİSTAN ORDUSU YENİLENİYOR
AA'da yer alan habere göre Ermenistan hükümetinin, ordusunun "yenilenmesine" dair süreci en kısa sürede tamamlamayı hedeflediğini belirten Grigoryan, "Ermenistan hükümeti, ordusunu tümüyle yenilemek istiyor. Kasım 2020'den bu yana cephaneliğimizin modernizasyonu ve yenilenmesi için Rusya'dan silahlar aldık. Bu kalıcı bir süreç oldu" ifadelerini kullandı.

RUSYA: SİLAH SEVKİYATI EGEMENLİK HAKKIMIZDIR

Ermenistan hükümetince 18 Ağustos'ta yapılan açıklamada, ülke ordusunun modernleştirilmesi ve yenilenmesine dair süreçte Rusya ile iş birliği yapılacağı belirtilmişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, 19 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, "Yurt dışına silah sevkiyatı, Rusya'nın egemenlik hakkıdır. Rus tarafı, bölgede bir güç dengesini koruma ihtiyacını dikkate alıyor" ifadelerini kullanmıştı.

AZERBAYCAN 10 KASIM'DA SAVAŞI KAZANMIŞTI

Dağlık Karabağ ve çevresindeki illeri Ermenistan'ın işgalinden kurtarmak için 27 Eylül 2020'de operasyon başlatan Azerbaycan ordusu, 10 Kasım 2020'de sona eren savaşta hem topraklarını işgalden kurtarmış hem de Ermenistan ordusuna büyük darbe vurmuştu.

4.8 MİLYAR DOLARLIK SİLAHI KAYBETTİ

Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi (UNEC) araştırmasına göre, Ermenistan, savaşta 4.8 milyar dolar değerinde silah kaybetti.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar