Üsküdar Belediyesi'nde 2. dalga operasyonu: Rüşvet ve irtikap iddiasıyla 7 gözaltı

Üsküdar Belediyesi sorumluluk alanındaki inşaatlara usulsüz iskan ruhsatı verildiği ve bu süreçte haksız menfaat temin edildiği iddiasıyla başlatılan soruşturmada, aralarında belediye çalışanlarının da bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.

Üsküdar Belediyesi'nde 2. dalga operasyonu: Rüşvet ve irtikap iddiasıyla 7 gözaltı
Son Güncelleme: 15 Mayıs 2026 Cuma 15:13
15 Mayıs 2026 Cuma 15:08

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde operasyonun ikinci dalgasını gerçekleştirdi. "İrtikap" suçu kapsamında yürütülen teknik ve fiziki takibin ardından, usule aykırı yapılara onay verilmesi karşılığında maddi kazanç sağladığı iddia edilen isimlere yönelik eş zamanlı baskınlar düzenlendi.

Ruhsat Karşılığında "Elden ve Hesaplar Üzerinden" Menfaat

Başsavcılık tarafından yapılan resmi açıklamada, suçun işleniş biçimine dair çarpıcı detaylar paylaşıldı. İddiaya göre, belediye sorumluluk alanındaki inşaatların iskan ruhsatı başvurularında projeye aykırılıklar gerekçe gösterilerek müteahhit ve iş takipçilerinden maddi menfaat talep edildi. Bu taleplerin, üst düzey yöneticilerin de katıldığı değerlendirmeler sonucunda belirlendiği ve temin edilen paraların elden, şirket hesapları veya farklı kanallar üzerinden aktarıldığı tespit edildi.

2. Dalga Operasyonda Tahkikat Sürüyor

15 Mayıs 2026 tarihinde gerçekleştirilen 2. dalga operasyonla birlikte gözaltına alınan 7 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor. Başsavcılık, operasyonun kapsamının genişleyebileceğine işaret ederken, usule aykırı işlemlerin onaylanması sürecine dahil olan tüm aktörlerin tespiti için incelemelerin sürdüğünü bildirdi. Kamuoyu, soruşturmanın belediyenin üst düzey yönetim kademelerine uzanıp uzanmayacağını yakından takip ediyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar