Netfilix çekiliyor mu? RTÜK Başkanı Şahin açıkladı!

Online dizi ve film izleme platformu Netflix'in RTÜK’e lisans başvurusunda bulunmadığı ve Türkiye’den çekileceği iddia edilmişti. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin sosyal medya hesabından konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Netfilix çekiliyor mu? RTÜK Başkanı Şahin açıkladı!
Son Güncelleme: 3 Eylül 2019 Salı 13:40
3 Eylül 2019 Salı 13:38

Türkiye’de Netflix başta olmak üzere internet üzerinden yapılan yayın platformları için getirilen lisans alma zorunluluğu bu hafta itibariyle yürürlüğe girdi. Söz konusu platformların, Resmi Gazete’de 1 Ağustos 2019 tarihinde yayımlanan Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmeliğin yürürlük tarihinden itibaren bir ay içerisinde Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) lisans başvurusu yapması gerekiyordu.

1 Eylül tarihi itibariyle de söz konusu lisanslar için başvuru tarihi geride kalmış oldu. Netfilix’in başvuru yapmadığı ve Türkiye’den çekileceği iddia edildi.

RTÜK Başkanı Şahin’den açıklama

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, konu hakkında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

 Şahin şu ifadeleri kullandı:

“Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların internet ortamından sunumuna ilişkin NETFLIX, BLU TV, PUHU TV, TURKCELL, VODAFONE, DIGITURK, TİVİBU gibi sektörde etkili yayıncıların da aralarında bulunduğu 600’ün üzerinde kuruluştan lisans ve izin başvurusu aldık. Hayırlı olsun.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar