Rejim, İdlib'de büyük kayıplar verdi

Suriye'deki muhalif güçler, bu ayın ilk iki haftasında rejime ait 12 araç, 24 tank, 8 uçaksavar rampası, 2 hafif zırhlı araç, 3 ZPT, 4 ÇNRA, 2 İHA ve 2 adet iş makinesi imha etti, 2 helikopter düşürdü. Muhalifler, 5 tankı da ele geçirdi

Rejim, İdlib'de büyük kayıplar verdi - Sayfa 1

Askeri muhalifler ve Beşar Esad rejimi karşıtı silahlı gruplar, rejim güçlerinin saldırılarına karşı düzenledikleri operasyonlarda, son iki haftada İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde yüzlerce rejim gücünü etkisiz hale getirdi.

1 6
 
Rejim, İdlib'de büyük kayıplar verdi - Sayfa 2

AA'daki habere göre Esad rejimi ve İran destekli yabancı terörist gruplar ile askeri muhalif ve rejim karşıtı silahlı gruplar arasında İdlib'in güney ve doğusu ile Halep'in batı kırsalında bir aydan bu yana şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

2 6
 
Rejim, İdlib'de büyük kayıplar verdi - Sayfa 3

Çatışmalar ve muhaliflerin düzenledikleri karşı operasyonlar sonucunda rejim güçleri saflarında büyük zayiat yaşandı. Muhalifler, son bir haftada EsAd rejimine ait biri İdlib'in güneyinde, diğeri de Halep'in batı kırsalında 2 helikopteri düşürdü.

3 6
 
Rejim, İdlib'de büyük kayıplar verdi - Sayfa 4

Diğer yandan, bu ayın ilk iki haftasında rejime ait 12 araç, 24 tank, 8 uçaksavar rampası, 2 hafif zırhlı araç, 3 zırhlı personel taşıyıcı (ZPT),4 çok namlulu roketatar (ÇNRA),2 insansız hava aracı (İHA) ve 2 adet iş makinası imha edildi, yüzlerce rejim unsuru etkisiz hale getirildi.

4 6