Polis memuru 40 kilogram eroinle yakalandı

Van’ın Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevliyken iki ay önce açığa alınan polis memuru, Diyarbakır’da 40 kilogram eroinle yakalandı.

Polis memuru 40 kilogram eroinle yakalandı - Sayfa 1

Van’dan İzmir’e uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı istihbaratı alan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri sevkıyatın önlenmesine yönelik çalışma yaptı.

1 6
 
Polis memuru 40 kilogram eroinle yakalandı - Sayfa 2

Ekipler bu çerçevede, Van’ın Erciş ilçesinde görevliyken, yurtdışına çıkış yasağı bulunan bir şahsın kaçmasını sağladığı gerekçesiyle iki ay önce görevden alınan polis memuru İ.G.’yi takibe aldı.

2 6
 
Polis memuru 40 kilogram eroinle yakalandı - Sayfa 3

Açığa alınmadan önce 7 yıl görev yaptığı öğrenilen İ.G.’nin içerisinde bulunduğu aracı Diyarbakır-Silvan karayolunda bulunan uygulama noktasında durduran ekipler, narkotik köpeği “Alex” ile arama yaptı. Aramada, 40 kilogram eroin ele geçirilirken, gözaltına alınan İ.G. Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

3 6
 
Polis memuru 40 kilogram eroinle yakalandı - Sayfa 4

Ekipler, bir ihbar üzerine de, Diyarbakır-Şanlıurfa yolu üzerinde bir tankere operasyon düzenledi. Operasyonda, sürücü ve yanında bulunan şahıs gözaltına alınırken, tanker incelenmek üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğüne getirildi.

4 6