PKK’nın Doğu Karadeniz yapılanmasına operasyon

PKK terör örgütünün başında olan "Rojhat Ankara" kod adlı Rahman Sümer'in bulunduğu Doğu Karadeniz yapılanmasına yönelik başlatılan operasyonlar sürüyor.

PKK’nın Doğu Karadeniz yapılanmasına operasyon - Sayfa 1

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde son yıllarda yaşanan terör saldırıları üzerine özelikle bölgenin kırsal alanlarında başlatılan geniş çaplı operasyonlar sürüyor.

1 10
 
PKK’nın Doğu Karadeniz yapılanmasına operasyon - Sayfa 2

Giresun'un Dereli ilçesi Kulakkaya Yaylası'nda geçen 23 Ekim'de gittiği kahvedekilerin ihbarıyla yakalanan "Aram" kod adlı PKK'lı Mustafa Tolucan, sorgusundan sonra tutuklandı.

2 10
 
PKK’nın Doğu Karadeniz yapılanmasına operasyon - Sayfa 3

16 Aralık'ta, Yağlıdere ilçesi kırsalında yol açma ve temizleme çalışması yapan iş makinesinin önüne çıkan, ardından da güvenlik güçlerince gözaltına alınan diğer terörist Ziya Mehmet Yıldırım ise oluşturulan özel ekip tarafından sorgulanıyor.

3 10
 
PKK’nın Doğu Karadeniz yapılanmasına operasyon - Sayfa 4

Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı'nda sorgulanan teröristin ifadeleri doğrultusunda harekete geçen güvenlik güçleri, bölgede birçok noktaya baskın düzenledi. Yağlıdere kırsalında yapılan arazi arama taraması sırasında, PKK terör örgütünün kullandığı belirlenen bir sığınak ele geçirildi. Sığınak içerisinde çok sayıda patlayıcı, el bombası, mermi, dürbün, telsiz ve uzaktan kumandayla patlatılan bomba düzenekleri bulundu.

4 10