Perinçek: Ya Suriye ile iş birliğine gidiniz ya da istifa ediniz

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Afrin operasyonu hakkında açıklamalarda bulundu.

Perinçek: Ya Suriye ile iş birliğine gidiniz ya da istifa ediniz
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
19 Ocak 2018 Cuma 11:34

 Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Afrin’e yapılacak olası operasyon hakkında konuştu.

Perinçek şu açıklamaları yaptı:

“Eğer Türk savaş uçakları bir saldırıya girişirse, Suriye hava savunması herhangi bir Türk uçağını yok etmeye hazırdı. Bilindiği gibi Suriye’nin Lazkiye kentinde Rusya’nın konuşlandırdığı S-400 hava savunma bataryaları bulunmaktadır.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Suriye hükümetinin “Türk uçaklarını düşürürüz” açıklamasına şu yanıtı verdi: “Bu operasyon, terör örgütlerine karşı yapılan, Türkiye için tehdit oluşturan bir oluşumun engellenmesi içindir. Burada bizim Suriye’nin toprak bütünlüğünü hedef alma amacımız yok

Türkiye, Suriye’nin toprak bütünlüğünü hedef almıyor. Güzel!

Türkiye, güvenliğini tehdit eden PYD/PKK terör örgütüne karşı harekâtta bulunacaktır. Bu da güzel!

Bu koşullarda Tayyip Erdoğan yönetiminin Suriye ile işbirliği yoluna gitmemekte diretmesinin anlamı nedir? Harekâtın yapılacağı toprak, Suriye toprağıdır. Harekât, Suriye’yi de hedef alan PYD/PKK terör örgütüne karşıdır.  Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, PYD terör örgütünün “vatan haini” olduğunu ilan etmiştir. Suriye ordusu, PYD’ye karşı bombardımana başlamıştır.

Bu koşullarda Suriye ile işbirliği yapmak varken, Türk uçaklarını Suriye’nin hedefi haline getirmenin anlamı nedir?

ABD gibi büyük güçlere karşı mücadele, kibirli laflarla değil, milletimizin ve ordumuzun öz gücüne dayanmak yanında, güçlü ittifaklarla başarıya ulaştırılır. Tayyip Erdoğan yönetimi, Suriye’yi karşıya almanın ötesinde, Rusya’nın, İran’ın ve Irak’ın güvenini sarsarak, Türkiye’yi yalnızlaştırmaktadır.

Tayyip Erdoğan’ın Suriye ile kapışmaya girmesi üzerine, ABD yelkenleri indirmişken birden yeniden cesaret bulmuştur. ABD Sözcüsü, Heather Nauert dün saat 23.00’te, “Türkiye’nin Afrin’i işgal etmekten ve şiddet kullanmaktan vazgeçmesini” ihtar etmiştir.

Tayyip Erdoğan yönetimi, Suriye’ye karşı kibirli tavrını Türk Silahlı Kuvvetlerine ödetmek gibi ağır bir sorumluluk içindedir.

Türkiye, haklı bir harekât kararı vermiştir.

Bu haklı harekâtın en az kayıpla, en hızlı biçimde, en büyük başarıya ulaşması, Türkiye’nin geleceği açısından hayatî önemdedir. Suriye ile iş birliği bu açıdan vazgeçilmez değerdedir ve kibre feda edilemez.

Türkiye’nin vatan savaşını başarıya götürecek birikim ve yetenekte bir yönetime ihtiyacı vardır.

Hiç kimse, hele devlet yöneticileri, Türk ordusunu gereksiz tehditlerle karşı karşıya bırakan uygulamalarda diretemez.

Sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, zaman yitirmeden, derhal Suriye ile iş birliğine gitmelidir.

Eğer iş birliğine yönelmiyorsa, Cumhurbaşkanlığı’ndan istifa etmelidir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Türk milleti önünde derhal karar vermeye çağırıyoruz: Ya Suriye ile işbirliğine gidiniz ya da istifa ediniz!

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar