Pençe Kilit operasyonundan acı haber: Şehit sayısı 5'e yükseldi

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe Kilit operasyonunda gelen acı haberi duyurdu. Operasyon bölgesinde çıkan çatışmada 3 askerin şehit olduğu belirtilmişti. Son açıklamalara göre şehit sayısının 5'e yükseldiği ifade edildi.

Pençe Kilit operasyonundan acı haber: Şehit sayısı 5'e yükseldi
Son Güncelleme: 24 Mayıs 2022 Salı 18:04
24 Mayıs 2022 Salı 12:42

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Pençe-Kilit Harekatı'nda çıkan çatışmada 3 askerin şehit olduğunu, 4 askerin de yaralandığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, "Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 24 Mayıs 2022 tarihinde, teröristlerle çıkan çatışmada, üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır" denildi.

ŞEHİT SAYISI YÜKSELDİ

MSB'den yapılan son açıklamada iki askerin daha şehit olduğu bilgisi aktarıldı. Açıklamada, "Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde 3 askerin şehit olduğu saldırıda ağır yaralanan Piyade Teğmen Abdulkadir Güler, hastanede şehit oldu" denildi.

MSB, ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan askerlerden P.Uzm.Çvş. Bican KAPILAY'ın da yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını duyurdu.

TERÖRİSTLER MAĞARADA SIKIŞTIRILDI

Bakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, çatışmanın ardından bölgedeki operasyonlara hız verildi. Yoğun yağış ve sis ile yer yer kum fırtınasına rağmen devam eden operasyonlar sırasında komandoların, bir grup teröristi mağarada sıkıştırdıkları öğrenildi. Mağara çevresinde çatışmaların devam ettiği belirtildi.

Öte yandan saldırının ardından sınır hattına giden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Orgeneral Musa Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile temaslarına devam ettiği bildirildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar