Pençe-Kaplan operasyonunda 150’den fazla hedef vuruldu!

Kuzey Irak’ta terör örgütüne yönelik yapılan operasyonda 150’dehn fazla hedefin imha edildiği açıklandı

Pençe-Kaplan operasyonunda 150’den fazla hedef vuruldu!
Son Güncelleme: 17 Haziran 2020 Çarşamba 10:18
17 Haziran 2020 Çarşamba 09:42

Pençe-Kaplan Operasyonu kapsamında komando birlikleri Irak'ın kuzeyindeki Haftanin’de terör örgütüne ait hedefleri imha ediyor.

Atışlarla bölgenin yumuşatılması sonrasında yapılan hava hücum harekatında belirlenen bölgelere komandolar karadan ve havadan sızma harekatı icra etti.

Yapılan operasyonda 150'den fazla hedefin imha edildiği açıklandı

Taciz, mania ve hazırlık atışlarını hava harekatı takip etti. SİHA’ların yanı sıra F-16’ların da destek verdiği harekatta, Atak helikopterleri de görev alarak hedefleri ateş altına aldı. Yapılan atışlarla bölgenin yumuşatılmasının ardından hava hücum harekatına geçildi. Belirlenen bölgelere komandolar karadan sızma harekatı gerçekleştirirken bazı komando birlikleri de helikopterlerle bölgeye indirildi. Helikopterlerin başarıyla yaptığı hava hücum harekatı sonrasında komandolar belirlenen hedeflere tek tek girmeye başladı.

Akar, telsizden operasyon birliklerinin komutanlarına seslendi

Operasyona katılan birliklerin komutanlarına telsizden hitap eden Milli Savunma Bakanı Akar, şunları söyledi:

"Sizin oradaki faaliyetlerinizi izliyor, oradaki tozu da rüzgarı da soğuğu da hissediyoruz. Sizlere başarılar diliyoruz. Ülkemiz, milletimiz için, halkımızın ve hudutlarımızın güvenliği için yaptıklarınızın çok değerli olduğunun altını bir kez daha çizmek istiyorum. Sizin sahip olduğunuz eğitim, bilgi, tecrübe ile bir bütün halinde bu vazifenizi yerine getireceğinize inanıyoruz. Sizlerle gurur duyuyor, övünüyoruz. Türk komandosunun gücünü her zaman gösterdiniz, o dağlarda bugün de bir kez daha göstereceğinize, daha önce yazdığınız destanları yazacağınıza inanıyoruz."

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar