Özhaseki: 'Kürdistan' diyenlerle aynı sandığa oy atmayın

AK Parti tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na aday gösterilen Mehmet Özhaseki, “Allah, bu 'Kürdistan' diyenleri sevindirmesin. 'Kürdistan' diyenlerle aynı sandığa lütfen oy atmayın" dedi.

Özhaseki: 'Kürdistan' diyenlerle aynı sandığa oy atmayın
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
29 Mart 2019 Cuma 14:46

AK Parti’nin Ankara adayı Mehmet Özhaseki, Gölbaşı’nda düzenlenen bir etkinlikte konuştu. 21 yıllık Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptığını hatırlatan Özhaseki, Ankara'yı farklı alanlarda büyütmek için yeterli bilgi ve tecrübeye sahip olduğunu kaydetti.

Özhaseki, şehirlerin taştan, topraktan ibaret yapılar değil, insan gibi bir ruhu olduğunu, bakıma, gözetime ihtiyaç duyduğunu ve bu doğrultuda sorumluluğun belediyelere verildiğini aktardı.

Türkye’de bir beka sorunu olduğunu söyleyen Özhaseki şu açıklamaları yaptı:

"Bir grup Güneydoğu'da çıkıyor, paçavrasını asıyor. Devlet ilan ediyor. Ne yapalım bunları seyredelim mi? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı'nı tanıyacaklarına yönelik açıklama yapıyor. Bu Doğu ve Güneydoğu'da federasyonu ya da bağımsız bir yapıyı tanımak anlamına gelir. Ellerine silah almış, çukurlar kazmış, 'buraya devlet giremez' diyen çapulcular yok muydu? Bunlar bağımsız bir devlet peşinde değiller mi? Terör örgütünün siyasi temsilcilerinin 'Kürdistan' diye bağırdıkları bir ortamda bunları görmemezlikten mi gelelim? Ben CHP'li sosyal demokrat kardeşlerime sesleniyorum; İYİ Parti'de milliyetçi olduğunu söyleyen kardeşlerime sesleniyorum; elinizi vicdanınıza koyun. Allah bu 'Kürdistan' diyenleri sevindirmesin, bu ülkeyi bölmek isteyenlere fırsat vermesin. 'Kürdistan' diyenlerle aynı sandığa lütfen oy atmayın."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar