Özgür Özel: Af konusunun toplum tarafından sindirilmesi gerekir

MHP af önerisine ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, "Af konusunun, toplum tarafından sindirilmesi, topluma rağmen bir karar verilmemesi gerekir" şeklinde konuştu.

Özgür Özel: Af konusunun toplum tarafından sindirilmesi gerekir
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
28 Ağustos 2018 Salı 17:13

MHP'nin af konusuna yönelik hazırlığının sorulmasına CHP Grup Başkanvekili Özel, "Anayasaya göre 360 milletvekilinin desteğine bağlı. MHP'nin tek başına  yapacağı bir şey değil. Sayın Bahçeli ve MHP, bunu Cumhur İttifakı adına mı söylüyor yoksa kendileri 'seçim öncesi oy alırız diye söyledik, seçim sonrası da biz koyalım, 360 zaten yok, ne olursa olsun' diye mi söylemektedir." karşılığını verdi.

Özel, seçim atmosferinde "Gündemimizde yok" diyerek red ettikleri af teklifine AK Parti'nin bugün ne dediğini sordu.

CHP Grup Başkanvekili Özel, CHP'nin ilkesel olarak affa, toplumsal uzlaşı, toplumsal talep  ve anayasanın eşitlik ilkesini zedelememek noktasından baktığını anlatarak, şöyle devam etti:

"Terör, kadına yönelik şiddet, çocuk istismarının af kapsamında olmayacağı söyleniyor. Bir de olacakları saysana. Mafya örgütlerinin liderleri çıkacak mı? Türkiye'yi, gözde tatil merkezlerini haraca bağlayan bir takım suç örgütü liderleri çıkacak mı? Kapkaççılar, ilkokul önlerine kadar sızan torbacılar, uyuşturucu satıcıları, Soma davasının sanıkları çıksın mı Sayın Bahçeli? Çıkmayacakları saymak kolay, onu konuşuruz. Bir toplumsal mutabakat arayalım, kim kimi affediyor görelim. Bu affı kim, niye tartıştırıyor görelim. CHP, kategorik olarak hiçbir zaman affa karşı olmadı ama affa ilkesel şekilde bakıyoruz, toplumsal mutabakat arıyoruz. Toplumsal mutabakat varsa, parlamentoda aranması gereken siyasi mutabakattır, kapsamın da evrensel ölçütler içinde kimsenin vicdanını rahatsız etmeyecek, en az mağdur, en yüksek memnuniyet yaratacak şekilde tartışılması, toplum tarafından sindirilmesi, topluma rağmen bir karar verilmemesi gerekiyor."

Özel, erken yerel seçim tartışmalarının sorulması üzerine ise bunun için anayasa değişikliği gerektiğine işaret etti. Özel, "Bunun için AK Parti artı MHP artı ya CHP ya HDP olması gerekiyor. Biz CHP olarak yokuz. AKP-MHP bloğu, HDP ile birlikte seçimleri öne alırlarsa alırlar. AK Parti ve MHP'ye, 'CHP yokuz' dedi. HDP ile anayasa değişikliği yapacak mısınız?" diye sorulması gerekiyor. Bizim açımızdan böyle bir şey gündemimizde yok." ifadelerini kullandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar