O polis, FETÖ elebaşının gömleğiyle ödüllendirilmiş

17-25 Aralık sonrası FETÖ'ye yönelik düzenlenecek operasyonları örgüt imamlarına haber veren sanık Ö.Ü'ye bunun karşılığında FETÖ elebaşı Gülen'e ait gömlek hediye edilmiş.

O polis, FETÖ elebaşının gömleğiyle ödüllendirilmiş
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
21 Ekim 2018 Pazar 12:02

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) emniyet yapılanmasına ilişkin 3 kişi hakkında hazırlanan iddianamede, 17-25 Aralık süreci sonrası İstanbul Emniyetinde operasyonel şubede görev yapan sanık Ö.Ü'nün, örgüt imamı olan sanık E.Ş'ye, operasyonlar öncesinde gözaltına alınacak veya hakkında işlem yapılan FETÖ'cüleri bildirerek şahısların kaçmasını sağladığı, bunların karşılığında da sözde ödüllendirilen sanığa FETÖ elebaşına ait gömleğin hediye verildiği belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, FETÖ'nün emniyet yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma sonucunda, sözde emniyet imamı E.Ş, eski polis Ö.Ü ve kız arkadaşı E.İ. hakkında hazırlanan iddianamede, örgütün operasyona uğrayacak kişileri nasıl kurtardığı, hangi yönetimi izlediği ve bu şekilde yurt dışına kaçan kişiler hakkında bilgiler yer aldı.

Seccade, takke ve gümlek hediye etmiş

Konuyla ilgili iddianamede yer verilen gizli tanığın ifadesinde "Kendisi övünerek İhsan'ın (kod) aracılığıyla örgüt lideri Fetullah Gülen'in seccade, takke ve kendisine ait olduğu söylenen gömleği hediye olarak gönderdiğini, kendisinin de bunu evde bulundurması sakıncalı olur düşüncesiyle kız arkadaşının evinde sakladığını söylüyordu." denildi.

İddianamede, Ö.Ü'den elde edilen dijital materyallerden bir kısmının incelendiği anlatılarak, sanığın taşınır harici belleğinde "şikede kumpas" dosyası ile örgütün geçmişte yaptığı kumpas soruşturmalarıyla ilgili bilgilerin kayıtlı olduğu kaydedildi.

Bu üç sanık hakkında ''silahlı terör örgütü yöneticisi olmak'', ''örgüte üye olmak'', ''suçluyu kayırmak'' ve ''gizliliğin ihlali'' suçlarından açılan dava, İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar