'Ne zaman emekli olurum' diyenler için emeklilik yaşı hesaplama?

Siz de emeklilik hayalleri kurup ne zaman emekli olacağını merak edenlerdenseniz bu haberimiz sizin için. İşte emeklilik yaşı hesaplama!

'Ne zaman emekli olurum' diyenler için emeklilik yaşı hesaplama?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
25 Aralık 2017 Pazartesi 14:11

Yıllarını yaşlanınca rahata ermek için çabalamakla geçiren vatandaşlar ne zaman emekli olacaklarını merakla bekliyor. Öyle ki 'emeklilik yaşı kaç, kaç yaşında emekli olunur ve emeklilik hesaplama' hususlalrında birçok arama yapılıyor.

4A, 4B, 4C’li çalışanların emeklilik bilgilerin ulaşmak ve emeklilik yaşını öğrenmek SGK uygulamaları ile mümkün. Çalışanlar e-devlet üzerinden sigorta gün sayısı ve prim miktarını sorgulayabilirler. Hem SGK üzerinden hem de e-devlet üzerinden hesaplama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Emeklilik yaşı hesaplanırken, kişinin sigorta giriş tarihi önem arz eder. Emekli sandığı, bağkur ya da ssk'lı çalışanlar için emeklilik yaşı erkeklerde 60, kadınlarda ise 58'dir.

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

EMEKLİLİK HESAPLAMA

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA

EMEKLİLİK MAAŞI HESAPLAMA

KISMİ VE TAM EMEKLİLİK

Emeklilik kısmi ve tam emeklilik olarak ikiye ayrılmaktadır. Kısmi emeklilik, emeklilik kriterlerini bulundurmayan ancak; belli bir prim sayısına sahip, belli bir süreyi geçirmiş kişiler için geçerli olan emeklilik türüdür. Tam emeklilik ise kişinin tüm şartlarını yerine getirmesi ve emeklilik yaşını beklemesi durumudur.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar