Doktorları hayretler içerisinde bırakan ameliyat: Midesinden 158 parça metal çıktı

Karın ağrısı şikâyetiyle Van'da hastaneye giden 25 yaşındaki kadının midesinden çıkan metal parçalar, ameliyatı gerçekleştiren doktorları şaşkına çevirdi. Ameliyatta görev alan Genel Cerrah Uzmanı Op. Dr. Yusuf Tekeş, midesinden 158 parça metal çıkarılan kadın hasta hakkında "Ameliyatta mideyi açtığımızda çeşitli yabancı cisimlerle karşılaştık. Genç hastamızın midesinde çıkanlar bizi hem şaşırttı hem de üzdü" dedi.

Doktorları hayretler içerisinde bırakan ameliyat: Midesinden 158 parça metal çıktı
Son Güncelleme: 18 Temmuz 2022 Pazartesi 11:43
18 Temmuz 2022 Pazartesi 11:37

Van’da yaşayan ve psikolojik sorunlarının olduğu belirtilen 25 yaşındaki kadın hasta, iğne yutmaya bağlı karın ağrısı şikâyetiyle Van Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Hastanede yapılan tomografi sonrasında hastanın midesinde bazı yabancı cisimlerin olduğu rapor edildi.

Meyve bıçağı gibi kesici cisimleri poşete saran kadın, midesinden çıkan 158 cisimle doktorları hayrete düşürdü.

Hastayı ameliyata alan doktorlar kadın hastanın midesinden tırnak makası, çakı, meyve bıçağı, cımbız, çivi, iğne, çuvaldız, tığ, vida, çengelli iğne, anahtar, madeni para, saç tokası gibi metal parçalarıyla plastik ve cam parçaları çıkardı.

Hastanın, sağlığına kavuşmasının ardından taburcu edilmesi bekleniyor. Ameliyatta görev alan Genel Cerrah Uzmanı Op. Dr. Yusuf Tekeş, hastanın iğne yutmaya bağlı karın ağrısı şikâyetiyle hastaneye getirildiğini belirtti.

"YABANCI CİSİMLERİ GÖRÜNCE ÇOK ŞAŞIRDIK"

Tomografi sonucunda iğneyle birlikte yabancı cisimler de tespit ettiklerini ifade eden Dr. Tekeş, “Midesinde bu kadar büyük bir şey beklemiyorduk. Tomografi filmleri çektik. Ameliyatta mideyi açtığımızda çeşitli yabancı cisimlerle karşılaştık. Yabancı cisimleri görünce çok şaşırdık. Hastamızın sağlık durumu iyi. Ameliyat sonrası çekilen röntgenlerde ise yabancı cisme rastlanmadı” diye konuştu.

"HEM ŞAŞIRTTI HEM ÜZDÜ"

Daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadıklarını dile getiren Tekeş, “Genç hastamızın midesinde çıkanlar bizi hem şaşırttı hem de üzdü. Ameliyat başarılı geçti ve hastanın iyi olması bizi sevindirdi” dedi.

VAN'DA BENZER İKİNCİ OLAY

Geçtiğimiz günlerde Van’da karın ağrısı şikâyetiyle hastaneye giden ve psikolojik sorunları olduğu öğrenilen 35 yaşındaki hastanın midesinden de 83 TL madeni para ve metal parçaları çıkmıştı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar