Meral Akşener'den ittifak açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yerel seçimlerle ilgili yaptığı açıklamada, "Her siyasi parti gibi yerel seçimlere hazırlanıyoruz. Teşkilatlarımızı güçlendiriyoruz. Onun dışında an itibarıyla herhangi bir görüşme, ittifak anlayışı, konuşmamız yoktur." dedi.

Meral Akşener'den ittifak açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:57
27 Eylül 2018 Perşembe 20:41

Akşener, partisinin TBMM'deki grubunun yönetim salonu ve çalışma  odalarını ilk kez ziyaret ederek incelemelerde bulundu, partililerle sohbet etti.

'AK Parti ve MHP'ye hayırlı olsun' 

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akşener, AK Parti ile MHP  arasında mahalli idareler seçimlerinde bir ittifakın olacağının görüldüğünün  aktarılmasının ardından değerlendirmesinin sorulması üzerine, "Siyasi yapılar, ille de ben ittifak kuracağım dedikleri zaman bizim söyleyecek bir sözümüz  olamaz. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

"Herhangi bir görüşme, ittifak anlayışı, konuşmamız yoktur"

Akşener, İYİ Parti'nin diğer partilerle bir ittifakının olup  olmayacağı sorusunu ise "Biz an itibarıyla 7/24 aday tespiti için çalışıyoruz.  İttifak anlamında değil, her anlamda söylüyorum, Türkiye'nin yararına olan,  Türkiye'nin hayrına olan herhangi bir durumda elbette Türkiye'nin yanında yer  alır İYİ Parti. Onun dışında her siyasi parti gibi yerel seçimlere  hazırlanıyoruz. Teşkilatlarımızı güçlendiriyoruz. Onun dışında an itibarıyla  herhangi bir görüşme, ittifak anlayışı, konuşmamız yoktur." şeklinde yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Bir isim etrafında birleşilebilir mi?" sorusuna  Akşener, "Rahmetli Demirel'in bir sözü vardı, doğmamış çocuğa don biçmeyelim."  cevabını verdi.

Akşener'in ayağındaki sargının hatırlatılmasının ardından sağlık  durumunun nasıl olduğunun sorulması üzerine Akşener, "Ameliyat oldum. Hem sinir  alındı, hem kemik alındı, öyle bir durumdayız. İyileşme gayreti içinde ayağım.  Bir sıkıntı yok." diye konuştu.

"Bu görev kime verildiyse büyük bir savsaklama var"

Meral Akşener, daha sonra beraberindeki İYİ Parti Grup Başkanvekili  Lütfü Türkkan ile partinin yönetim kurulu toplantı salonu ve çalışma odalarını  gezdi.

Daha sonra gazetecilerle bir süre sohbet eden Akşener, partisinin  grubunun bulunduğu katta eksikliklerin hala tamamlanmamasına tepki gösterdi.

Akşener, üç aydır çalışmaların hala tamamlanmadığını söyleyerek,  "Meclis Başkanına buradan dikkati çekmek isterim, bu görev kime verildiyse büyük  bir savsaklama var. Çok büyük bir inşaat değil ki, alt tarafı oda bölündü. Bizim  bütün memur arkadaşlarımız, çalışma arkadaşlarımız şu anda odasız. Bir an önce  tamamlanması lazım." dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar