Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a çağrı: Millet sizi göreve çağırıyor

Dün gerçekleşen 6'lı Masa'nın 'aday belirleme' toplantısının ardından milletvekilleri ve kurmaylarla olağanüstü toplantı düzenleyen Akşener açıklama yaptı. Akşener, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na çağrıda bulunup, 'Millet sizi göreve çağırıyor' ifadelerini kullandı.

Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a çağrı: Millet sizi göreve çağırıyor
Son Güncelleme: 3 Mart 2023 Cuma 15:44
3 Mart 2023 Cuma 15:20

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dünkü 6'lı masa toplantısı sonrası açıklama yaptı.

İYİ Parti Lideri Akşener' in açıklamaları şöyle;

Akşener'in cümlelerinin satırbaşları şu şekilde:

"Geldiğimiz noktada İYİ Parti kıskaca alındı. Buna boyun eğmeyeceğiz. Devşirme siyasetin hık deyicisi olmayacaktır. İYİ Parti ölümle sıtma arasında bir tercihe zorlanmıştır. Dayatmaya boyun eğmeyeceğiz.

Aynı yerde aynı inançla aynı kararlılıkla duruyoruz. Bugün de aynı yerde dimdik duruyoruz. Nasıl ki 2014 yılında durduk. Bugün de duruyoruz. Bu bizim temel ilkemizdir. Bu İYİ Parti'nin var oluş sebebidir.

Nasıl 2020 yılında milletin tercihlerine “Ceketimi assam seçilirim” diyerek hiçe sayanların karşısında durduk, bugün de aynı yerde dimdik duruyoruz.

Dün gerçekleşen toplantıda ortak cumhurbaşkanı adını tartıştır. Beş parti Kılıçdaroğlu'nun adaylığını dile getirdiler.

Biz Erdoğan'a karşı açık ara kazandığını gördüğümüz Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu'nu söyledik. Her siyasi partinin araştırma şirketlerinin yapacakları çalışmalar sonucunda belirlenmesi önerdik. Maalesef, bu görüş ve önerilerimiz masadaki paydaşlar tarafından reddedildi.

Altılı Masa artık millet iradesini kararlarına yansıtma yetkisini kaybetmiştir. Ne bir kumar masası ne de bir noter masasında olmayacağız. Cumhuriyetimizin yeni asrını göz göre göre hiç etmeyeceğiz. Türkiye'nin iradesini bir kişinin dudağı arasına bırakmayacağız. Ben değil biz< demeye devam edeceği<. Tüm dayatmaları yıkacak ve milletimizin sesini tüm Türkiye'ye duyuracağız.

Sayın Yavaş'a ve İmamoğlu'na bir çağrıda bulunacağım. Bu milletin iradesiyle seçildiniz. Üzerinize atılan tüm iftiralardan alnınızın akıyla çıktınız. Milleti enkaz altında bile yalnız bırakmadınız. Milletimiz sizi sevdi, bağrına bastı. Bu kritik dönemde millet sizi göreve çağırıyor! Hep birlikte tarih yazacağız.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar