Mehmet Aydın'ın kardeşi Fatih Aydın kimdir?

Çiftlik Bank dolandırıcısı olarak bilinen Mehmet Aydının kırmızı bültenle aranan kardeşi Fatih Aydın kimdir?

Mehmet Aydın'ın kardeşi Fatih Aydın kimdir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:51
7 Nisan 2018 Cumartesi 14:09

Çiftlik Bank soruşturması kapsamında aranan Mehmet Aydın'ın kardeşinin kim olduğu merak edilmeye başladı. Çiftlik Bank soruşturmasının bir numaralı şüphelisi Mehmet Aydın'ın kırmızı bültenle aranan ağabeyi Fatih Aydın'ın görüntüsü ortaya çıktı.

Çiftlik Bank soruşturmasının bir numaralı şüphelisi Mehmet Aydın dünyanın her tarafında aranıyor. Onunla birlikte Çiftlik Bank organizasyonunun yöneticilerinden biri olan ağabeyi Fatih Aydın da aynı şekilde kırmızı bülten ile aranıyor. Fatih Aydın; şirkette Mehmet Aydın'a en yakın isimlerden biri olmasına rağmen hiçbir açılış veya törende yer almamış, bugüne kadar herhangi bir görüntüsü yayınlanmamıştı. Mehmet Aydın ile birlikte Güney Amerika'da olduğu değerlendirilen Fatih Aydın, daha önce halı yıkama işi yaparken daha sonra Çiftlik Bank organizasyonuna dahil olmuş. Eşi Havva Aydın tutuklu. Kendisi ise firari olarak aranıyor...

HAKKI CANGÜL'ÜN SORGUSU DEVAM EDİYOR

Çiftlik Bank soruşturması kapsamında Kırmızı Bülten çıkarılan isimlerin aranmasına devam ediliyor. Dün Bulgaristan'da yakalanan Düzgün Genç adlı kişinin Türkiye'ye iadesi için resmi girişimler başlatıldı. Dün akşam saatlerinde Maltepe'de yakalanan Hakkı Cangül'ün sorgusu da devam ediyor. Çiftlik Bank olayına dair ilk soruşturma Sakarya'da başlamıştı. Buradaki soruşturma kapsamında bugüne kadar 9 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında baş fail Mehmet Aydın'ın eşi Sıla Aydın ve Çiftlik Bank'ın genel müdürü Savaş Yıkılmaz da var. Savcılık ayrıca organizasyonunun üst düzey yöneticileri konumunda olan 6 kişi hakkında da Kırmızı Bülten talep etti. Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ dün yaptığı açıklamada 6 kişi hakkında Kırmızı Bülten çıkarıldığını açıklamıştı. Mehmet Aydın'ın da dahil olduğu bu 6 kişi organizasyonun 'beyin takımı' olarak değerlendiriliyor.

Uruguay'a kaçtıktan sonra adresini deşifre olmasının ardından farklı bir ülkeye geçiş yaptığı iddia edilen Çiftlik Bank'ın firari CEO'su Mehmet Aydın'ın eşi Sıla Aydın, kardeşi Fatih Aydın'ın eşi Hava Aydın ve şirketin şirket yöneticisi Cemal Çolak ile birlikte tutuklu sayısı 10'nu buldu. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Çiftlik Bank soruşturması kapsamında haklarında Kırmızı Bülten talep ettiği 6 kişi arasında yer alan Aydın'ın Uruguay bağlantısı olduğu iddia edilen meşhur Ferarinin sahibi Osman Naim Kaya'nın ise Uruguay makamları tarafından tutuklandığı ortaya çıktı. Kaya'nın iadesi talep edildi. Baş firari Mehmet Aydın için ise İnterpol'ün kırmızı bülten çıkarması bekleniyor. Kırmızı bültenle hareket kabiliyeti kısıtlanacak Aydın'ın kısa zamanda yakalanıp Türkiye'ye iade edilmesi bekleniyor.

''PARALAR KIBRIS'A AKTARILDI'' İDDİASI

Çiftlikbank kurucusunun şirket paraları Kıbrıs'ta kurduğu bir şirkete aktardığına da değinen Avukat Öcal sözlerini şöyle sürdürdü;

''Bu durum ise TCK'nın m.282/f.1'de düzenlenmiştir. Buna göre, alt sınırı altı ay veya daha fazla hapis cezasını gerektiren bir suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini, yurt dışına çıkaran veya bunların gayrimeşru kaynağını gizlemek veya meşru bir yolla elde edildiği konusunda kanaat uyandırmak maksadıyla, çeşitli işlemlere tâbi tutan kişi, üç yıldan yedi yıla kadar hapis ve yirmi bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar