Adayların medya karnesi belli oldu

24 Haziran’da yapılacak seçimlere az bir zaman kaldı. Adaylar mitingler düzenleyerek seçim kampanyalarına devam ediyor.

Adayların medya karnesi belli oldu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:53
12 Haziran 2018 Salı 15:55

24 Haziran’da cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri bir arada yapılacak.  AK Parti ve MHP’nin kurduğu Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan olurken CHP’nin adayı ise Muharrem İnce oldu. İYİ Parti’den Meral Akşener, Saadet Partisi’nden Temel Karamollaoğlu, HDP’den Selahattin Demirtaş, Vatan Partisi’nden ise Doğu Perinçek aday gösterildi.

EN ÇOK ERDOĞAN KONUŞULDU

Medya takip kurumu Ajans Press, seçimler öncesi 1 Mayıs - 12 Haziran tarihleri arasında yazılı basın özelinde gerçekleştirdiği medya araştırmasında, en çok konuşulan adayın Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu belirledi. Erdoğan ile ilgili belirtilen tarih aralığında 46 bin 462 haber yapıldı.

Yapılan medya incelemesinden CHP’nin adayı Muharrem İnce ise, 17 bin 204 yazılı basın haberiyle en çok konuşulan ikinci aday oldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 10 bin 266 haberle listenin üçüncü sırasında yer aldı.

Saadet Partisi’nin adayı Temel Karamollaoğlu, hakkında çıkan 4 bin 504 haberle listenin dördüncü sırasında yer alırken, Halkların Demokratik Partisi'nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş 3 bin 523 yazılı basın haberiyle en çok konuşulan adaylar arasında beşinci sıraya yerleşti. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ise, hakkında çıkan bin 970 haberle listenin son sırasında yer aldı

EN ÇOK KONUŞULAN İTTİFAK CUMHUR İTTİFAKI OLDU

PRNet ve ITS Medya'nın gerçekleştirdiği incelemede ise, seçime katılacak ittifakların konuşulma oranları da belli oldu. Cumhur İttifakı mayıs ayından itibaren 11 bin 894 haber çıkışıyla en çok konuşulan ittifak olurken, Millet İttifakı ise 4 bin 287 haberle konuşuldu

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar