Mayıs celbi askerlik yerleri açıklandı mı? e-Devlet askerlik yeri sorgulama nasıl yapılır?

Er adaylarının gözü kulağı Mayıs celbi askerlik yerlerinin belli olup olmadığı bilgisine çevrildi. Peki ya 2018 Mayıs ayı celbi askerlik yerleri ne zaman açıklanacak?

Mayıs celbi askerlik yerleri açıklandı mı? e-Devlet askerlik yeri sorgulama nasıl yapılır?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:51
13 Nisan 2018 Cuma 11:58

Askere gidecek er adayları Mayıs celbi askerlik yerlerini sorgulamaya başladı.  Milli Savunma Bakanlığı Mayıs celbi askerlik yerleri ile ilgili açıklamada bulundu. Buna göre askerlik yerleri ne zaman belli olacak? Asker adayları e-Devlet üzerinden askerlik yeri sorgulama nasıl yapacak? Tüm merak ettikleriniz haberimizde.

Askerlik görevini yerine getirecek adaylar vatani görevlerini yerine getirmek için 98/2 askerlik yerlerinin açıklanıp açıklanmadığını araştırıyor. Milli Savunma Bakanlığı Mayıs celbi askerlik yerleri ile ilgili resmi internet sitesinde yaptığı duyuruda 14 Nisan 2018 tarihinde açıklanacağını belirtti. 98/2 Mayıs celp döneminde silah altına alınacak olan yedek subay adayları, kısa dönem askerlik yapacaklar, uzun dönem er adaylar askerlik yerlerinin açıklanmasını bekliyor. Askerlik yerleri açıkladığında askere gidecek olan er adayları e-Devlet üzerinden de bu bilgiye erişebilecek.

E-DEVLET ASKERLİK YERİ SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Mayıs celbi askerlik yeri sorgulamak için öncelikle e-Devlet’e giriş yapmak durumundasınız. E-Devlet askerlik yeri sorgulamak için https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresi üzerinden işleminizi yapabilirsiniz. E-Devlet’e giriş yapıp askerlik yeri öğrenmek için giriş şifrenizin olması gerekir. Giriş yaptıktan sonra "Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama ve ASAL Sevk Başvurusu” yazın ve askerlik yeriniz hakkında bilgiyi görüntüleyin.

ASKERLİK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER NELERDİR?

  1. Boyuna asılan ipli cüzdan.
  2. Banyo malzemeleri ve kişisel bakım malzemeleri (Sabun, şampuan, kulak temizleme çubuğu, cımbız, tırnak makası, yüz havlusu ve banyo havlusu vb.)
  3. El ve yüz için kullanılacak vücut kremleri. Ani hava değişimlerine karşı er adaylarının yanında krem bulundurmaları gerekir.
  4. Askerlik dönemi kış dönemine gelenlerin içlik almaları gereklidir.
  5. Valiz ve bot kilidi.
  6. Tıraş olmak için gerekli malzemeler( traş bıçağı, traş köpüğü vb)
  7. Sabah eğitimlerine kalkabilmeleri için saat olması gereklidir.
  8. Ankesörlü telefon kartları.
  9. Sabah eğitimlerine çıkıldığında botların boyanması için bot boyası ve fırçası.
  10. Kıyafet onarımı yapmak için iğne, iplik olması gerekir.
  11. Ortopedik özellikteki tabanlık ve vatka.
  12. Askılık, ıslak mendir ve selpak.
  13. Yara bandı ve kulak tıkacı.
  14. İzin günleri için sivil kıyafetler.


Yılda Kaç Celp Dönemi Vardır?

Celp kelimesinin anlamı bir yere davet etmek anlamına gelir. 20 yaşını dolduran her vatandaş celp dönemini yerine getirmekle yükümlüdür. Asker adayları için kısa dönem ve uzun dönem olmak üzere 4 celp dönemi vardır. Bu celp dönemleri ise;

Şubat Celp Dönemi

Mayıs Celp Dönemi

Ağustos Celp Dönemi

Kasım Celp Dönemi

Belirtilen bu celp dönemleri dışında askere alım yapılmaz. Askere gitmek isteyen adaylar isteği zamanlarda askere gidemez. Bu 4 celp dönemine bağlı kalmak durumundadır. Askerlik yapmak için bu celp dönemlerinden birini belirleyip en az 2,5 ay öncesinde askerlik şubesine gidip gideceğiniz tarihi belirtmeniz gerekir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar