Manisa’da askerlerin neden zehirlendiği ortaya çıktı

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu raporları Manisa’da askerlerin neden zehirlendiğini açıkladı.

Manisa’da askerlerin neden zehirlendiği ortaya çıktı - Sayfa 1

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası’sında çok sayıda askerin zehirlendiği ve er Hüsnü Özel’in hayatını kaybettiği gıda zehirlenmesi olayıyla ilgili tamamlanan soruşturmada iddianame ortaya çıktı.

1 12
 
Manisa’da askerlerin neden zehirlendiği ortaya çıktı - Sayfa 2

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında kışlaya yemek temin eden firma çalışanları ve askeri birliğin mutfak ve yemek sorumlu muvazzaf askerlerin de bulunduğu 35 kişi hakkında iddianame hazırlayarak dava açtı. 86 sayfalık iddianamede tamamı tutuksuz yargılanan 28 kişinin “taksirle ölüme ve birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olmak” suçundan 15 yıla kadar hapsi istenirken, 7 kişinin de “görevi ihmal” suçundan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Davaya konu olan 86 sayfalık iddianamede Adli Tıp Kurumu ve çeşitli kurumların hazırladığı raporlara yer verildi. 

2 12
 
Manisa’da askerlerin neden zehirlendiği ortaya çıktı - Sayfa 3

Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığında 23 Mayıs, 16 ve 17 Haziran 2017 tarihlerinde yaşanan ve er Hüsnü Özel'in hayatını kaybettiği, yüzlerce askerin de etkilendiği besin zehirlenmeleriyle ilgili Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun raporları ortaya çıktı. Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davada raporlar mahkemeye sunuldu. 

3 12
 
Manisa’da askerlerin neden zehirlendiği ortaya çıktı - Sayfa 4

Kışlada hayatını kaybeden er Hüsnü Özel’in ölümünün besin zehirlenmesi olduğu ve ölümünden bir gün önce de hastaneye gittiği ancak “durumu iyi” teşhisiyle taburcu edildiği otopsi raporlarında yer alırken, Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun raporunda askeriyeye dağıtılan yemeklerde ‘salmonella suşları’ bakterisi tespit edildi. 

4 12