Mahir Ünal: Grup başkan vekilliği soytarılık yapma yeri değildir

AK Parti Sözcü Mahir Ünal, "Grup başkan vekilliği soytarılık yeri değildir. Kime yaslanarak o parmağı salladığınızı biliyoruz. O parmağı sallayanların kendi parmağı olmadığını da biliyoruz" açıklamasında bulundu.

Mahir Ünal: Grup başkan vekilliği soytarılık yapma yeri değildir
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
24 Nisan 2018 Salı 16:14

AK Parti Sözcü Mahir Ünal, Grup başkan vekilliği soytarılık yeri değildir. O parmağını sallayanların kendi parmağı olmadığını biliyoruz" açıklamasında bulundu.

"TBMM'NİN 20 TEMMUZ KARARINI SİVİL DARBE OLARAK NİTELENDİRİLMESİ HER ŞEYİ AÇIKLIYOR"

AK Parti MYK sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "23 Nisan özel oturumunda Ana Muhalefet Lideri'nin 20 Temmuz kararını sivil darbe olarak nitelendirmesi ve TBMM’yi hedef alan bir saldırıyı kontrollü bir darbe olarak nitelendirmesi her şeyi açıklayan bir durum." şeklinde konuştu.

"GRUP BAŞKAN VEKİLLİĞİ SOYTARILIK YAPMA YERİ DEĞİLDİR"

23 Nisan Özel oturumunda yaşanan gerginlikle ilgili olarak, grup başkan vekilliğinin soytarılık yapma yeri olmadığını söyleyen Mahir Ünal, "Grup başkan vekili bu ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanına parmak sallama yeri değildir. Her şeyden önce bir partinin siyasi liderine bu milletin yüzde 52’si ile seçilmiş bir cumhurbaşkanına parmak sallama hakkın da hadi de yoktur. Buradan açık bir şekilde o parmağa herkesin sahip çıkmasını kendi parmağına sahip çıkmasını öneriyoruz. Şunu da biliyoruz ki o parmağın arkasında irade o parmağı sallayanın iradesi değildir.  O güçte o parmağın sahibine aittir. Kime yaslanarak o parmağı salladıklarını çok iyi biliyoruz. O sallanan parmak millete sallanmış bir parmaktır. Anayasamızın nitelendirdiği cumhurbaşkanımıza parmak sallayanlar şunu çok iyi bilsinler ki Meclis’in çalışması için susuyorsak birileri bunu bir zaaf ya da zayıflık olarak zannetmesinler. Böyle bir terbiyesizlik hadsizlik olamaz ve asla kabul etmeyiz." vurgusunu yaptı.

"DEDİKODULAR ÜZERİNE SİYASET YAPMIYORUZ"

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görüşmesine ilişkin, “Biz dedikodularla siyaset yapmıyoruz. Çıkarlar açık bir şekilde bir deklare ederlerse gündemimize girer. Burada görüşmeler yapılmış yapılmamış, dedikoduları MYK gündemine almıyoruz.” Dedi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar