Mahir Ünal: AK Parti bir millet hareketidir

TRT Haber'de yayınlanan 'Anadolu Soruyor' programına konuk olan AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal " AK Parti bir millet hareketidir, küslükler olmaz" dedi.

Mahir Ünal: AK Parti bir millet hareketidir
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:45
21 Kasım 2017 Salı 22:24

TRT Haber'de yayınlanan 'Anadolu Soruyor' programına konuk olan AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal "AK Parti bir millet hareketidir, küslükler olmaz. İstifası istenen belediye başkanlarına ileriki dönemlerde farklı görevler tebliğ edilebilir" şeklinde konuştu.

"PARTİLER ADAY GÖSTERDİKLERİ ADAYLARIN İSTİFASINI İSTEYEBİLİR"

Başbakan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, bir parti aday gösterdiği belediye başkanının istifasını isteyebilir dedi ve sözlerine şöyle devam etti; bir belediye başkanı 4 şekilde denetlenir. İdari ve hukuki olarak İçisleri Bakanlığı denetler. Hukuki olarak Sayıştay ve ilgili belediyenin meclisi denetler. Bir de aday gösteren siyasi partinin denetim hakkı vardır.

Bir partinin genel başkanı aday gösterdiği belediye başkanını istifaya çağırma hakkı vardır. Bu keyfi bir durum değildir. Bir uygulamaya antidemokratik diyebilmek için uygulamanın keyfi olması lazım. AK Parti belediye başkanlarının istifasını isteyerek büyük bir siyasi risk almıştır. Siyasi riskin olduğu yerde keyfilikten bahsedilemez.

Toplumsal bir talebi yerine getirmek için demokratik mekanizma yoksa buna da antidemokratik diyemezsiniz. Burada yeterli gerekli demokratik hak yoktur diyebilirsiniz. Cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız parti içinde gerekli istişareler yaparak belediye başkanlarını istifaya davet etti. AK Parti bir millet hareketidir. Partide herbir siyasetçi kendini nefer olarak görür kendini makam ve mevki olarak tanımlamaz. Kendini nefer olarak gören siyasetçinin ben bakanım ben milletvekiliyim gibi bir şey söylemesi söz konusu değildir. AK Parti’de siyasi risk topluca alınır. Parti kişileri aday gösterdiği gibi istifa çağrısında bulunduğunda da karşılık bulmuşlardır ve arkadaşlar gereğini yerine getirmiştir. Balıkesir Belediye başkanı Ahmet Edip Uğur hariç diğer arkadaşlarımız partinin neferleri olarak istifalarından sonra AK Parti’de siyasete devam ediyoruz demiştir.

ASIL OLAN BU MİLLET İÇİN KOŞTURMAKTIR

Parti içinde farklı görevlerde bulunduğunu ifade eden Mahir Ünal; Ben bu partide MHYK üyeliği, grup başkan vekilliği ve bakanlık yaptım. Şimdi ise genel başkan yardımcılığı ve parti sözcülüğü yapıyorum. Asıl olan bu millet için koşturmaktır. Bu arkadaşlara da ileride başka görevler tebliğ edilebilir. Küslük söz konusu değildir." dedi.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un istifalarını istemişti. 

"LİDERİMİZLE TERS DÜŞMEYECEĞİZ"

Recep Altepe, kararını açıklarken şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bugüne kadar sürdürdüğümüz kavga değil hizmet ilkesini sonuna kadar sürdüreceğiz. Parti liderimiz ile ters düşmeyeceğiz. Çatışmayacağız, zarar vermeyeceğiz" dedi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur kanadından ise herhangi bir açıklama yapılmadı. Erdoğan AK Parti'nin Mayıs'taki kongresinden sonra 'Partideki metal yorgunluğunu gidereceklerini' açıklamış, bu sözlerden iki ay sonra kabinede, Ağustos'tan itibaren de AK Parti'nin bazı il ve ilçe yönetimlerinde değişikliğe gidilmişti.

"PARTİ BAŞKANIMIZIN TALEBİNİ YERİNE GETİRİYORUM"

Melih Gökçek istifa kararını şu ifadelerle açıklamıştı;

Gökçek, "İstifamı Recep Tayyip Erdoğan istedi. Emir demiri keser. Başarısız olduğumuzu düşündüğüm, yorgun olduğum için değil sadece ülkemi lider ülke yapacağına inandığım Erdoğan'ın talebini yerine getiriyorum. Bana istifa etmemem konusunda çok baskı yapan oldu. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın emrine uyarak Belediye Başkanlığını bırakıyorum" dedi.

"YOLSUZLUĞUM USULSÜZLÜĞÜM YOK"

Ahmet Edip Uğur istifasını şu cümlerler açıklamıştı;

"Yolsuzluğunuz yok, usulsüzlüğünüz yok, başarısızlığınız yok, FETÖ bağlantınız yok ama ailenize ve evinize kadar ulaşan tehditler. Katlanacak bir durum olmanın ötesine geçmiştir. AK Parti'de siyaset yapma imkanımız ortadan kaldırılmıştır. Partimden ve belediye başkanlığı görevimdem ayrılıyorum.

Tek endişem başladığımız projelerin yarım bırakılarak insanlarımızın beklentilerinin boşa bırakılmasıdır. Bundan önce veda ve vefa vurgusu yapmıştım. Şimdi bütün varlığımla külli iradeye teslim olarak cüzzi irade ile milletime vefa gösteriyorum. Partime ve başkanlık görevime burada veda ediyorum. 

İnancım ve itikatım gereği olanda hayır vardır. Üzgün, kırgınım ama huzurluyum. Çünkü vicdan rahatlığı ile bu kararı almış bulunuyorum. Bugüne kadar aldığım görevlerde hemşehrilerime hizmet etme gayretinde oldum. Bana destek olan herkese ve aile teşekkür ediyorum. "Kaynak Yeniçağ: Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur istifa etti!

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar