Ünal: CHP'nin ortaya attığı belgeler artık gündemimizde olmayacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, MYK sonrası canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Ünal: CHP'nin ortaya attığı belgeler artık gündemimizde olmayacak
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
4 Aralık 2017 Pazartesi 19:12

AK Parti Genel Başkan Yardımcı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, MYK sonrası canlı yayında yaptığı açıklamalar, "Bundan sonraki süreçlerden CHP'nin ortaya attığı belgeler artık siyasi gündemimiz yer almayacak" şeklinde konuştu.

Mahir Ünal'ın açıklamalarının satır başlıkları;

AK Parti Genel Başkan Yardımcı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, MYK sonrası canlı yayında açıklamalarda bulunuyor.

Referandumda 26 maddelik siyasi partilerin kapatılması yerine suç işleyen kişilerin ceza alması konusunda çalışmalarımız devam ediyor.

Bugün BBP Genel Başkanı Mustafa Desteci, genel başkanımız ve cumhurbaşkanımızı ziyaret ettiler. 3 konu üzerinde duruldu.

Milli manevi meseleler üzerinde duruldu ve cumhurbaşkanımıza destek olduklarını ifade ettiler.

Sayın Desteci'nin ziyaretine ilişkin kendi önerilerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti tarafından nasıl değerlendirildi?

Kamuoyunda bazı meselerin tartışılması yönünde AK Parti kendi yönünü belirlemede bu tartışmalar oldukça faydalı mahiyette.

AK Partiden 4 BBP'den 5 genel başkan yardımcısı toplantıda bulundular. Sayın Desteci önerilerini, dosyalar halinde sundu. Bu önerileri genel sektelerler düzeyinde değerlendirilecek.

Özellikle 15 temmuz sonrası Türkiye'de milli yerli kendi değerlerine bağlı tam bağımsız Türkiye'yi tek tek görüşerlerini açıklayarak kaçınılmaz olarak teknik bir sürece çevrilecektir. Ama bu ittifakın karşılıklı görüşlerin sunulduğu süreçlere dönüşecektir. Henüz görüşülen süreçlere dönüşmedi. 

3 kadameli bir çalışmadan söz ediyoruz. Sosyal güvenlik ve maliye bakanlığı çalışmayı bitirdikten sonra MYK'ya sundular.

MHP Genel Başkanı ile seçim ittifakı ve barajı ile bir görüşme söz konusu mu?

Bu görüşmler gerçekleştiğinde sizi bilgilendiriyoruz. Herhangi bir görüşme talebi söz konusu değil. 

Şimdi biz uyum yasaları çalışması konusunda siyasi partiler kanunu ve seçim yasası da gündemimizde. Şuanda daha çok daraltılmış 4'lü ya da 5'li sistem ya da dar bölge sistemi, seçim kanunu çalışılırken baraj konusu da bu tartışmaların içinde geliyor.

Ama kamuoyuyla paylaşacak bir durumda değil çalışmalar. Genel başkanımız daha önce düşüncesini ifade etmişti. MHP ile sonuna kadar ittifak yapmak konusunda milli meselelerin söz konusu olduğu her konuda her zaman hem fikiriz.

"CHP TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNİ İFTİRALARLA İŞGAL ETMESİN"

AK Parti siyaseti, bir devlet yönetme sorumluluğunu üzerine almış Türkiye'nin öncelikler ve Türkiye'nin ekonomisinde taşeron yasasını bekleyenlerin sorumluluğu altında. Bundan sonra CHP'nin açıklayacağı belgelerin hiçbir şekilde bizim siyaset gündemimizde yer almayacağını, bu belgelerin yeri mahkemedir dedik. İspat yeri arıyorsanız mahkemeye gidin belgeleri sunun dedik. Bugün gitti sundular. Mahkeme orada savcılık orada. TBMM mahkeme değildir. Türkiye siyaseti ithamların hakaretin düşeceği bir siyaset biçimi değildir. Ne siyasetin gündemini ne de Türkiye'nin gündemini bu tür ithamlarla hakaretlerle işgal etmesin. Stratejileri her zaman olduğu gibi kafa karıştırmak, nefretten beslenmek, haret etmek. Bu hoş bir durum değil. O yüzden CHP'yi bu tutumundan vazgeçmeye davet ediyoruz.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar