Libya'dan Mısır'ın çağrısına ret!

Libya Dışişleri Bakanlığı'nın, Mısır'ın, Arap Birliği'nde Libya konulu toplantı yapılması çağrısını reddettiği bildirildi.

Libya'dan Mısır'ın çağrısına ret!
Son Güncelleme: 20 Haziran 2020 Cumartesi 10:44
20 Haziran 2020 Cumartesi 10:42

Özel " Libya El-Ehrar" televizyonunun, Libya Dışişleri Bakanlığı'ndaki bir kaynaktan aktardığı habere göre, Trablus yönetimi, Kahire'nin Arap Birliği'nde dışişleri bakanları düzeyinde Libya konulu olağanüstü toplantı yapılması çağrısını reddetti. Buna göre, bakanlığın, bu türden bir toplantının "genel teamüllere aykırı olduğunu" belirttiği ve "Kahire yönetimi, yapılacağı iddia edilen toplantı hakkında Ulusal Mutabakat Hükümeti ile istişare etmemiştir" açıklamasında bulunduğu kaydedildi.

"Libya karşı çıkma hakkını saklı tutar"

Bakanlığın ayrıca, "Libya, kuralların ve hazırlık icraatlarının gözetilmediği durumlarda, herhangi bir toplantıdan çıkacak belgeye karşı koyma hakkını saklı tutar" vurgusu yaptığına işaret edildi.

Mısır dün çağrıda bulunmuştu

Arap Birliği Genel Sekreterliği, dün Mısır'dan, Libya'daki gelişmeleri müzakere etmek için olağanüstü toplantı çağrısı talebi almıştı. Libya hükümetinden ise konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Arap Birliği de toplantı konusundaki kararını henüz duyurmadı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar