Bülent Arınç’tan yeni parti değerlendirmesi

Eski Meclis Başkanı ve Ak Parti kurucularından Bülent Arınç, yeni bir partinin kurulması iddiası hakkında, “Yeni parti kurulsa bile başarı şansı yok çünkü Türkiye 2001 şartlarında değil" ifadelerini kullandı.

Bülent Arınç’tan yeni parti değerlendirmesi
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
20 Mart 2019 Çarşamba 09:37

AK Parti hükümetlerinde görev alan Bülent Arınç Habertürk’ten Kübra Par’a konuştu.

Arınç, kurulması muhtemel yeni parti hakkında değerlendirmelerde bulundu. 2001’de Ak Parti’yi kurarken başka bir partinin içinden gelerek yeni bir parti kurmadıklarını belirten Arınç, “Fazilet Partisi kapatılmıştı. Kimse bize, “Hoca’ya ihanet ettiniz” diyemez”. O zaman Saadet Partisi’nde kalıp bize karşı ileri geri söz söyleyenlerin çok büyük bir kısmı da daha sonra HAS Parti’ye gitti, ardından da AK Parti’ye geldi. Biz daha kestirmeden gitmiştik, onlar dolanarak geldi. Şimdi AK Parti’den başka bir partinin çıkmasına kesinlikle karşıyım. Yeni bir partinin başarı şansı yok çünkü Türkiye şu anda 2001 şartlarında değil." İfadelerini kullandı.

"Cumhurbaşkanı'na 'bana, Abdullah Bey’e,Davutoğlu’na, Ali Babacan’a özel görev verin' dedim"

Arınç sözlerine şöyle devam etti:

“Bulunduğum hizmetlerin dışında, “Bize resmi görev vermenize gerek yok ama bir birikimimiz var. Size ve partimize faydalı olabiliriz. Mesela Kürt meselesi konusunda bana bir görev verin. Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanlığı yaptım, bunu spesifik olarak verin. Batılılar bunu yapıyor. Başınızda bin türlü telaş var. Cumhurbaşkanlığı sistemi öyle hale geldi ki her şey size sorulacak.

Her şeyin sorumlusu siz olacaksınız. İyi olursa alkışlanacaksınız, kötü olursa sizden şikâyet edilecek. Bu sorumlulukları paylaşın. Çok iyi bir diplomasi kadromuz var. Abdullah Bey olur, Davutoğlu olur, Ali Babacan olur, ben olurum veya bir başkası olur” dedim.

 Politika kurulları oluşturuldu, onlar nasıl çalışıyor bilmiyorum ama benim istediğim farklı. Avrupa Birliği sürecinde Meclis Başkanlığımda parlamenter diplomasiyi uyguladım. Çok şükür o kadar başarılı oldu ki, Avrupa Birliği süreci 2005’te müzakere sürecine girerken parlamenter diplomasi faydalı oldu.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar