Ankara Etimesgut'taki kreşin adı ne, bakıcı kim?

Ankara Eryaman’da olduğu belirtilen bir kreşte bakıcı çocuğu susturmak için dakikalarca nefessiz bıraktı. Ankara Etimesgut ilçesindeki çocuğu susturmak için nefessiz bırakan bakıcının çalıştığı kreşin adı ne?

Ankara Etimesgut'taki kreşin adı ne, bakıcı kim?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:59
23 Kasım 2018 Cuma 16:46

Ankara Eryaman’da ağlayan çocuğu susturmaya çalışan bakıcı çocuğun üzerine çullanarak dakikalarca nefessiz bıraktı. Görüntü sosyal medyada büyük yankı uyandırırken kreşin ve bakıcını adı araştırılmaya başladı.

Ankara’nın Etimesgut ilçesinde Eryaman semtinde kreş olduğu iddia edilen bir yerde kaydedilen görüntü, görenleri hayretler içinde bıraktı. Ağlayan küçük çocuğu susturmaya çalışan bakıcı, çocuğu dakikalarca nefessiz bıraktı.  Kreşteki başka birisi tarafından gizlice çekilen görüntüde çocuğun ağzını sıkıca kapatıp, “Sustun mu” diye bağıran bakıcı yer alıyor. Görüntünün sosyal medya hesaplarında paylaşılmasının ardından, görüntüdeki bakıcı vatandaşlarca tepki yağmuruna tutuldu.

Ankara Eryaman’daki kreşin adı ne, bakıcı kim?

Ankara’nın Etimesgut ilçesinde Eryaman semtinde bulunduğu belirtilen kreşin adı Ankara Eryaman Özel Ayışığı kreşi, sahibi ise Banu Yıldırım. Bakıcının adının ise Elif Naz Çiftçi olduğu belirtiliyor. Gelen son dakika bilgilere göre kretşteki bakıcı öğretmenin görevine son verildi. Milli Eğitim Bakanlığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Kreş sahibi olayla ilgili bir açıklama yapmazken ''Olay mahkemeye taşındı'' dedi. 

Anaokulları, kreşler ve gündüz bakım evleri neden kamera ile izlenemiyor?

MEB, anaokulu, özel kreş ve gündüz bakımevleri ve çocuk kulüplerinde çocukların kamera ve internet aracılığıyla izlenme uygulamasını 2009 yılında kaldırdı. Milli Eğitim Bakanlığı ( MEB), okul öncesi eğitim kurumlarında çocukların kamera ve internet aracılığıyla izlenme uygulamasını, ''çocuk ve eğitmen haklarının ihlaline ve çocukların mahremiyetine saygısızlık'' gerekçesiyle kaldırdı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

miraser En beğenilen yorum
yeğenini izinsiz okula soktu görüntülerdeki öğrenci değil yeğeni gibi saçma bir savunma yapılmış diğer gazetelerde bu çocuğa şiddet geçeğini kapatmıyor. okul kendi menfaati doğrultusunda böyle bir savunma yolu oluşturmuş kanatimce . bir çoçuk bağıra bağıra ağlıyor ve kapıyı açıp bu oda ne var diye bakmayan bir okul yönetimi var. bu kadar kolay kreş açılmamalı ve bu kadar kolay kreş öğretmeni olunmamalı . görevden alınması yeterli değil örnek bir ceza verilmeli. o masumun yaşadığı korkuyu tahmin edemiyorum pskolojim sarsıldı resmen .
SU
Çocuk yeğeni değil (olsa da fark etmez gerçi) ve bu görüntüyü yayan da stajer! kreş sahibi de en az öğretmen kadar suçlu , başka görüntüler de var; sandalyeye bağlama, sandalyeyi küt diye itip küçücük çocuğu masa ve sandalye arasında sıkıştırma, hiç mi birini görmedin, bu işi yapma ozaman!!!!
dilek
ah yayrum diger yanindaki çocuklara dikkat ettiniz mi biri kafasını eğiyor korkudan diğeri uzanıyor onlara aynısı yapılmış çünkü savunan sahibi boku yedi sen paylaşın paylaşınki geleceğin çocukları onlar gibi olmasin şimdiki gençlerimiz eski gençlerden daha saygılı ve daha merhametli inanın bir anne olarak çok üzüldüm işimi çocuğum icin bırakmıştım iyiki de bırakmışım bu rezil insanlara güvenmemek te süslü minderler oyuncaklarlarla milyarları kazanıyorsunuz semtte göre kazık atıyorsunuz ama vicdan semtte bakmaz rabbim evlatlarımızı şeytanlaşmış nefislerden korusun...
Hakan
Eğitmen kadar okul yönetimi de sonuna kadar suçludur. Ehil olmayan psikolojik sorunları olan bir eğitmeni siz nasıl çalıştırırsınız!! Kreş değil bu okul sirke dönmüş. Buralara çocuklarını verenlerin Allah yardımcısı olsun. Okul Yöneticisinin Mahkemeye verdik demeyle iş bitiyor mu. Kendisini aklamaya çalışmış başka bir şet değil. Şıracının şahibi bozacı vesselam!!
ayda
okul yönetimi nerede? hiç denetlenmez mi? veliler çocuklarını emanet ediyorlar. şu rezalete bakın. bu nasıl bakıcı veya görevli!!! lanetliyoruz bu mesleği sevmiyorsanız, yapmayın, bu işleri yapacak eğitimli, özverili, insani duyguları yoğun olan ve para kazanmak isteyen nice görevliler var, o bayanın kreşte ki mevcudiyet sebebini anlamak mümkün değil. bunların çok ağır cezalarla cezalandırılmaları gerekir.