Kılıçdaroğlu'nun masasındaki 4 isim belli oldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı için 4 ismin üzerinde durduğu iddia edildi.

Kılıçdaroğlu'nun masasındaki 4 isim belli oldu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
23 Nisan 2018 Pazartesi 19:25

Fox Tv’den Engin Yılmaz, Kemal Aktaş’ın ulaştığı kulis bilgisini paylaştı.

"KILIÇDAROĞLU'NUN MASASINDA 4 İSİM VAR"

Engin Yılmaz "CHP’den dört isim var çok sağlam kaynaktan elimize ulaşan. Günlerdir Kılıçdaroğlu’nun elindeki 4 isim konuşuluyordu. Hiç uzatmadan söylüyorum Yılmaz Büyükerşen, İlhan Kesici, Murat Karayalçın, Muharrem İnce. Kılıçdaroğlu'nun bu dört isimle ilgili anket yaptırdıkları biliniyor ve bu da açıklanmıştı. Bu dört isim PM meclisine gelecekti. Yine son dakika bilgisine göre bu dört isim iki isme düştü. Meclis resepsiyonunda bu konular konuşuldu. Bu iki  isimler ise Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve Yılmaz Büyükerşen. Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu ile bir araya geldiğinde doğal aday sizsiniz, siz olmazsanız ben olayım talebinde bulunmuştu. Partimi de sıkıntıya sokmam demişti." açıklamasında bulundu.

MUHARREM İNCE KİMDİR?

Muharrem İnce, 4 Mayıs 1964 tarihinde Yalova'nın Elmalık köyünde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. Uludağ Üniversitesi Fizik-Kimya Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldu. Bir süre öğretmen olarak çalıştı. Bunun yanında Yalovaspor'da basın sözcülüğü ve Atatürkçü Düşünce Derneği'nde  il başkanlığı görevinde bulundu. Daha sonra siyasete atılarak Cumhuriyet Halk Partisi'ne katıldı. 2002, 2007, 2011 ile 2015 yıllarında yapılan Türkiye genel seçimlerinde de Yalova milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi. 24. dönemde de Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi Türk Grubu üyesi oldu. Öte yandan İnce, 18 Ağustos 2014 tarihinde grup başkanvekilliğinden istifa ederek yapılacak kurultayda genel başkanlığa aday olacağını açıklamıştır. Yapılan oylamada partinin yeni genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçilmiştir.

YILMAZ BÜYÜKERŞEN KİMDİR?

Yılmaz Büyükerşen, 8 Kasım 1937 tarihinde Eskişehir'de doğdu. Atatürk Lisesi'nde tahsil gördü. 1962 yılında Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden mezun oldu. 1968'de doçent, 1973'de de profesörlüğe yükseldi. 1976'da da mezun olduğu akademinin başkanlığına seçildi. 1982 senesinde de Anadolu Üniversitesi'nin rektörlüğüne tayin edildi. Bunun yanında Türkiye'nin ilk Sinema ve Televizyon Okulu'nun oluşturulmasına öncülük etti. Ayrıca Eskişehir'de ikinci üniversitesinin kurulmasında da büyük rol oynadı.

AK PARTİ, MHP VE İYİ PARTİ ADAYLARINI AÇIKLAMIŞTI

Cumhur İttifakı: Adayımız Recep Tayyip Erdoğan

AK Parti ve MHP cumhurbaşkanlığı seçimlerine ‘Cumhur İttifakı’ çatısı altında gireceklerini açıklamış ve adaylarının Recep Tayyip Erdoğan olduğu belirtilmişti.

İYİ Parti: Adayımız Meral Akşener

CHP’den İYİ Parti’ye geçen 15 milletvekilleriyle seçimlere katılması kesinleşmişti. İYİ Parti’den yapılan yazılı açıklamada Genel Başkan Meral Akşener’in partinin cumhurbaşkanı adayı olduğu ifade edilmişti.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar