Kılıçdaroğlu: Kimseyi suçlamadan, dışlamadan, ötekileştirmeden liste hazırladık

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Habertürk'e konuştu. Kılıçdaroğlu milletvekili aday listelerinin nasıl hazırlandığına dair açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu: Kimseyi suçlamadan, dışlamadan, ötekileştirmeden liste hazırladık
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
22 Mayıs 2018 Salı 18:15

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı kazanacak, CHP kazanacak Millet İttifakı kazanacak dedi. Kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden ve suçlamadan bir liste oluşturduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu 24 Haziran'a ilişkin değerlendirmesi olarak da iddialı konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülkenin beş temel sorunu olduğunu belirtti. Ekonomi, eğitim dış politika başlıklarının altını çizdi. ''Listeleri kimseleri dışlamadan ötekileştirmeden hazırladık'' dedi

CHP'de listeye giremeyen isimler kimler?

CHP’nin 19. Olağanüstü Tüzük Kurultayı’nda parti yönetimine muhalefet eden isimler büyük ölçüde çizik yemişti. Listede İlhan Cihaner, Ali Şeker, Eren Erdem ve Barış Yarkadaş gibi isimlere yer verilmezken, Selin Sayek Böke İzmir’den aday gösterilmişti. Kurultay’da Kılıçdaroğlu’nun karşısında aday olmak için imza toplayan Mustafa Balbay da listede kendisine yer bulamadı. Seçime katılabilmesi için Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla İYİ Parti’ye geçen milletvekilleri seçilecek yerlere konuldu. CHP’nin Mart ayında yaptığı 19. Olağanüstü Tüzük Kurultayı’nda parti yönetimine muhalefet eden isimlere de büyük oranda listelerde yer verilmedi. Adana, Bartın, Gaziantep gibi bazı illerde mevcut milletvekillerine yer verilmedi.

Ali Şeker daha sonra yeniden listeye alınmıştı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar