Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a BAE tepkisi: Ne oldu rabiana?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye ve BAE arasındaki gergin ilişkileri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hatırlatarak, 'Ne oldu senin rabiana, ihvanına?' diye sordu.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a BAE tepkisi: Ne oldu rabiana?
Son Güncelleme: 25 Kasım 2021 Perşembe 15:46
25 Kasım 2021 Perşembe 15:44

Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ilişkilerinin gergin seyrettiği bir dönemde, BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan Türkiye'yi ziyaretti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile El Nahyan'ın baş başa ve heyetler arası görüşmesinin ardından dün iki ülke arasında 10 ayrı anlaşma imzalandı.

İKİ ÜLKE ARASINDA MUTABAKAT MUHTIRASI İMZALANDI

Türkiye ve BAE arasında kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanının önlenmesi bağlamında mali bilgilerin değişimine ilişkin mutabakat muhtırası imzalandı.

Ayrıca Abu Dabi Liman Şirketi ile Türkiye Varlık Fonu arasında, Abu Dabi Kalkınma Holding (ADQ) ile Türkiye Varlık Fonu arasında, Abu Dabi Kalkınma Holding ile Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi arasında, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile BAE Merkez Bankası arasında işbirliğine yönelik, Abu Dabi Menkul Kıymetler Borsası ile Borsa İstanbul arasında da bir mutabakat anlaşması imzalandı.

Ayrıca iki ülkenin gümrük ve çevre konularında işbirliğine dair mutabakat anlaşmaları imzalandı.

'UCUNDA PARA VARSA ANINDA SATARLAR DAVALARINI'

İki ülke arasındaki gergin dönemi hatırlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Twitter hesabından tepki gösterdi.

''BAE Veliaht Prensi geldi, hazır ola geçtin Erdoğan. Ne oldu senin rabiana, ihvanına?'' diye soran Kılıçdaroğlu, ''Hep söylüyorum; Saray'ın her şeyi yalan dolan, her şeyi boş algılardır. Ucunda para varsa anında satarlar davalarını. Hakiki Müslümanların Saray'ın yanında yeri yoktur.'' ifadelerini kullandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar