Kılıçdaroğlu: Muhtarlar dikkate alınmıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu muhtarlar toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, " Muhtarlar siyasette kullanılıyor ama dikkate alınmıyor" dedi.

Kılıçdaroğlu: Muhtarlar dikkate alınmıyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:44
20 Ekim 2017 Cuma 16:15

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Biz muhtarlık kurumu sorunlarının çözülmesini istiyoruz. Muhtarlık kurumu bir hizmet organıdır. Aydın Belediye Başkanı yatırım yapmış. Sizin yatırım yapacak paranız ve geliriniz var mı? Sizi dikkate almıyorlar…

Olması gerekenler çok belli, sizin mahallenin ve köylerinizdeki emlak vergilerinden neden pay verilmez. Yoksullara ulaşacak ilk ulaşacak kişi mahallenin muhtarıdır.

"MUHTARLAR SİYASETTE KULLANILIYOR"

Muhtarlık kurumunun önemini siyaset yapısı kavramış değildir. Demokrasiyi güçlendirmek istiyorsak, muhtarlık kurumunu güçlendirmek gerekiyor. Belediye meclislerinde muhtarlara danışan oluyor mu? Siz mahallenizde seçimle gelen insanlarınız, size belediye meclislerinde yer verilmesi gerekiyor. Muhtarlar siyasette kullanılıyor.

Kişiler açıkça suç tehdidi altında bulunamazlar. Bu ülkede kimsenin can ve mal güvenliliği yoktur. İsterlerse bu toplantıyı bile basıp bizi tutuklayabilirler. Yargının bağımsız olması lazım. Kanun adalet dağıtmıyorsa kanun, kanun değildir. Adalet toplumun vicdanıdır.

Atatürk eğitimde fırsat eşitliği getirdi biz de okuduk. Dünyada paraya tamah etmedik. İsraf haramdır. Kaçınmak gerekir. Demokrasilerde en büyük ölçü halkın desteğidir. Halk destek veriyorsa o iş yapılır. Demokraside bura bana oy vermedi gibi bir anlayış yoktur. Sadece kendi partilisine hizmet götürürse ayrışma çıkar. Bizim birliğe beraberliğe ihtiyacımız var.  Demokrasi farklı bir şeydir. Demokraside benim gibi düşünmeyenlere de tahammüldür. Hayvanlar içi güdüleriyle davranır insanlar ise akıl ile hareket eder. Sürekli düşünmek zorundayız.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar