Kılıçdaroğlu'ndan Suruç saldırısı açıklaması

Habertürk ekranlarında yayınlanan 'Gündem Özel' programına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuk oldu.

Kılıçdaroğlu'ndan Suruç saldırısı açıklaması
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:53
14 Haziran 2018 Perşembe 19:12

Şanlıurfa’da AK Partililere yapılan saldırı hakkında konuşan Kılıçdaroğlu "Seçimlerde elbette insanlar farklı görüşlerdedir. Hoşgörü ile insanlar düşüncelerini ifade ederler. Yaralanma, çatışma gibi tabloların olmaması gerek. Politikacılar dikkatli bir dil kullanmalı. Karşılıklı gerginliği destekleyecek söylemlerden uzak durulmalı." açıklamasında bulundu.

"Duvarı 24 Haziran'da yıkacağız"

Adalete duyulan özlemin giderilmesi lazım diyen Kılıçdaroğlu, "Boğaz Köprüsü'nde boğazı kesilen ve sahibi bile olmayan erler için bütün bunlar için yürüdük. Eğitim de, seçim de hayatın her alanında adalet olsun diye yürüdük. Geldik bir duvar var önümüzde ve bu duvarın yıkılması lazım. Duvarı 24 Haziran'da yıkacağız" şeklinde konuştu.

"Birinin suçlu olup olmamasını belirleyen hakimdir"

Erdoğan'ın Demirtaş için 'tutukludan aday olmaz' açıklamasına ilişkin Kılıçdaroğlu, "Bir insanın en temel ilkelerinden birisi seçme ve seçilme hakkı. Mahkum olmamış bir kişi için bu kuralı getirdiğinizde siz dünyaya demokrasiyi nasıl açıklayacaksınız. Yarın bu kişi beraat etti diyelim ne olacak. Siz bunun önünü kesiyorsunuz. 'Girmeyeceksin seçime'. Bu olayı Türkiye'de yaşamıyor muyuz? Seçim olsaydı bunlardan biri aday olsaydı Erdoğan'a göre bunlardan biri giremeyecekti, neden giremiyor. Birinin suçlu olup olmamasını belirleyen hakimdir." dedi. 

"Demirtaş bir cumhurbaşkanı adayı, bir şeyden suçlu değil tutuklu"

Muharrem İnce’nin Selahattin Demirtaş’ı cezaevinde ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Sayın Demirtaş'ı ziyaret etmesi, eşinin Sayın Demirtaş'ın eşini ziyaret etmesi Kürt vatandaşın oyunu almaya yönelik bir hareket olarak yorumlanmamalı. Demirtaş bir cumhurbaşkanı adayı. Bir şeyden suçlu değil tutuklu. Tüm adayları ziyaret edeceğini söylemişti. Erdoğan'ı da ziyaret etti. İnce 81 milyonun cumhurbaşkanı olma yönünde yola çıktığı için toplumda kavga olmasını istemiyor. Yolun başlangıcını bir araya gelerek yapmalıyız. Erdoğan bir TV programında gelmez, konuşmaz. İlk adımı İnce attı ve tüm liderleri ziyaret eti. Kendi içerisinde tutarlı bir hareket. İnce'nin Diyarbakır mitingini izleyemedi, yediremedi kendisine. Nasıl olur da bu kadar kalabalık olur diye. Orada istihbarata sormuş. Demek ki istihbarata talimat veriyor Muharrem İnce'yi takip etsin diye. Dünyaya şu masajı veriyor, ben demokrasi ülkesi değil, istihbarat ülkesiyim diye.” konuştu. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar