Kılıçdaroğlu Kartal'da çöken bina ile ilgili ilk kez konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, Karta'da çöken bina hakkında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu Kartal'da çöken bina ile ilgili ilk kez konuştu
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
12 Şubat 2019 Salı 13:56

CHP Grup Toplantısı’nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sözlerine Çekmeköy'de düşen helikopterde ölen askerleri anarak başladı.  Kılıçdaroğlu düşen helikopterle ilgili “Bu marka ya da bu helikopterlerin yeniden gözden geçirilmesi lazım. Yetkililerin daha duyarlı olması gerekiyor" dedi.

 Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

“21 vatandaşımız hayatını kaybetti… O bina ile ilgili çok şey biliyordum. Ama enkazın altında insanlar varken onu politik bir sürecin parçası haline getirmekten kaçındık.

İsteriz ki hiç kimse yaşamını yitirmesin. Ama farklı, acı tablolar var. Kartal'da bir bina çöktü, 21 vatandaşımız hayatını kaybetti. O binayı kaçak yaptıran kişi şu anda Erzurum'da büyükşehir belediye başkanıdır. Binayı yaparken kuralına uygun yapacaksın, tabutluk yapmayacaksın. 1999 depreminin üzerinden 21 yıl geçti. 21 yılda İstanbul'da ne yapıldı? Hangi önlemler alındı? "99 depreminde resmi rakamlara göre 17 bin 480 kişi hayatını kaybetti. 21 yılda bir ülke başta yaratılırdı”

Bunları İstanbulluların bilmesi lazım. 25 yıldır İstanbul’u yöneteceksiniz. Ve İstanbul’da binalar deprem olmadan yıkılacak. Bir de iftira çıkardılar; Hayır, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz bütün gün oradaydı! Hiç kimse unutmasın, bunun vebali o yönetimin boynundadır.

“Helikopterler yeniden gözden geçirilmeli”

Dün 4 askerimiz şehit oldu dünkü helikopter kazasında. Allah’tan rahmet diliyoruz, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Bu marka helikopterle ilgili, bu üretim helikopterle ilgili şunu söylememiz lazım: Bunların yeniden gözden geçirilmesi lazım.

Adaletten bahsettik, adalet nedir biliyor musunuz? Adalet komşunun evinde yangın çıkarsa suyla yangını söndürmeye gitmektir.

Benim başıma gelmesini istemediğim bir olay, düşüncesini beğenmediğim bir kişinin başına gelirse onun yanında olmak zorundayım. Adalet budur.

“Bu arkadaşlarımız göreceksiniz kazanacak”

Hafta sonu belediye başkan adaylarımızı kamuoyuyla paylaştık. Güzel bir toplantı oldu. Bu toplantıda bütün adaylarımızı tanıttık. Bu adaylıkların belirlenme sürecinde önemli bir adım atıldı. İstanbul'da, Adana'da, Antalya'da ve Bursa'da ilçe belediye başkanlığından büyükşehir belediye başkanı adayı oldu. Bu arkadaşlarımız göreceksiniz kazanacak. İzmir'de de bir başka arkadaşımız Tunç Soyer de Aziz Bey'in bıraktığı başarıları sürdürecektir. Sayın Yılmaz Büyükerşen de gösterdiği başarıyı devam ettirecektir. Hatay'ı Hatay yapan Lütfi Savaş görevini yapmaya devam edecektir. Mansur Yavaş Ankara'nın Beypazarı ilçesinde belediye başkanıydı. Beypazar'ını Ankara'nın en önemli ilçesi haline getirdi. Mansur Yavaş, Mustafa Kemal'in izinden giderek kurtuluşun başkenti haline getirecektir”

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar