Kılıçdaroğlu: Kalbimiz Afrin için atıyor

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kalbimiz Afrin için atıyor. Afrin'de askerlerimiz var. Onların başımın üstünde yeri var" açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu: Kalbimiz Afrin için atıyor
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:48
26 Ocak 2018 Cuma 16:32

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da önce "Yerel Yönetimler ve Adalet" konulu toplantıda, daha sonra ise tapu dağıtım töreninde konuştu.Afrin operasyonu ile ilgili konuşan CHP Lideri, "Afrin'de operasyonlar yapılıyor. Yapılmalı mı? Evet. Hiçbir itirazımız yok. Kahraman ordumuza sonuna kadar güveniyoruz. Karda, kışta mücadele ediyorlar. Kimin için terörü önlemek ve bu ülkede herkesin huzur içinde yaşaması için. Bu mücadelenin yanındayız" dedi. Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırlarının pergel ile cetvelle çizilen bir ülke olmadığının altını çizen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:"Her karışında bu ülkenin insanlarının kanı, acısı, gözyaşı vardır. Milli kurtuluş savaşı boşuna verilmedi. demokrasiyi yüceltmek için verildi. Bu ülkede eşit yurttaşlığı getirmek için verilmiştir. Bu ülkede birlikte kardeşçe yaşayalım diye verilmiştir."

"KALBİMİZ AFRİN İÇİN ATIYOR"

Kılıçdaroğlu, "Ortadoğu'nun kan gölüne dönmesini de istemiyoruz. Biran önce Ortadoğu'nun her tarafında barış, huzur olsun. Herkes ama herkes kardeşçe yaşasın, en büyük arzumuz budur" diye konuştu. CHP lideri şöyle devam etti:"Bu ülkede kim adalet istiyorsa; görüşü ne olursa olsun, kimliği ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun kim adalet istiyorsa sözüm söz bu can onun yanında olacaktır. Hepimiz birlikte huzur içinde yaşamak istiyoruz. Kavga, gerginlik istemiyoruz; her evde aş, iş olsun, herkes evinde huzur içinde yaşasın, her evde barış olsun istiyoruz. Niye kavga edelim? Hangi gerekçeyle kavga edelim. Geriyorlar ortamı, geriyorlar. Biz gerginlikten yana değiliz. Biz kendi ülkemizde hep beraber, birlikte, 80 milyon huzur içinde yaşamak istiyoruz. Bakın kalbimiz atıyor. Ne diye atıyor; Afrin için atıyor. Afrin'de askerlerimiz var. Onların başımızın üstüne yeri var. Onlar mücadele ediyorlar -30, -35 derecede. Zor şartlarda mücadele ediyorlar. Biz kendi ülkemizde huzur içinde yaşayalım, diye. Terör örgütleriyle mücadele ediyorlar. Terörden en büyük acıyı çeken bir ülkenin vatandaşları olarak kendi ülkemizde ve hiçbir ülkede terör istemiyoruz. Ortadoğu'nun kan gölüne dönmesini de istemiyoruz. Biran önce Ortadoğu'nun her tarafında barış, huzur olsun. Herkes ama herkes kardeşçe yaşasın, en büyük arzumuz budur"

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar