Kılıçdaroğlu: Bütün sandıkların güvenliğini sağladık

Uğur Dündar'ın sunumuyla Halk Tv'de yayınlanan 'Halk Arenası' programına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuk oldu.

Kılıçdaroğlu: Bütün sandıkların güvenliğini sağladık
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:54
19 Haziran 2018 Salı 22:02

24 Haziran'da seçim ve sandık güvenliği hakkında açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Doğru ve gerçek bilgileri biz vereceğiz seçim gecesi. Bütün sandıkların güvenliğini sağladık. Özellikle 30 bin sandık vardı. Buralarda vekillerimizi görevlendirdik. Sonuna kadar sandıkları bekleyin. Birleştirme tutanakları tek tek gözden geçirilecek. Kanaat getirildikten sonra altına imza atılacak. Bütün bu ayrıntılar anlatıldı. Sandık güvenliği için partiler, barolar, STK'lar bir araya geldik." şeklinde konuştu.

"Gerekirse bedel ödeyeceğiz"

Kılıçdaroğlu, "Genel Merkez ve bütün illerde seçim koordinasyon merkezleri kurduk. Demokratik olarak ne gerekiyorsa yapacağız, pabuç bırakmayacağız. Demokrasi kolay elde edilen bir şey değildir. Gerekirse bedel ödeyeceğiz. 81 milyon insanımız çocuklarına demokrasiyi miras olarak bırakmak zorundayız. Asla asla geri adım atmayacağız. Batı'daki en ileri bütün demokratik kuralları ülkemize getireceğiz." dedi.

"Ne yaparlarsa yapsınlar güzel bir sabaha uyanacağız"

Biz 25 Haziran sabahı güzel bir Türkiye'ye uyanmak istiyoruz diyen Kılıçdaroğlu, "Bütün yurttaşlarımızı kucaklamak istiyoruz. Bu seçimlere bakalım. Gerçekten demokratik ve eşit koşullarda yapılmıyor. Devletin uçaklarını, hazinelerini kullanıyorlar. Bir parti hazineden para alamıyor, bir aday hapiste. Ne yaparlarsa yapsınlar güzel bir sabaha uyanacağız. Bunu anket ve meydanlara bakarak söylüyoruz. Bütün sınıflar bu düzenden rahatsız. İşçi intihar ediyor, kendini yakıyor. Kültür ve sanat sıfırlandı. Londra'ya gidip borç para istiyor. İkna edemeyince bakanı, bürokratı yolluyor." açıklamasında bulundu.

"İlkelere dayalı bir ittifak oluşturduk"

Millet İttifakı hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, "İlkelere dayalı bir ittifak oluşturduk. İlkeleri olmayan ittifak orası. Biz ilkelere dayandığımız için bu ilkeler çerçevesinde hareket edeceğiz. Ortak hareket edeceğiz. İkinci tura kim kalırsa her türlü desteği vereceğiz. Ben şunu görüyorum ki ikinci tura Muharrem İnce kalacak ve onu cumhurbaşkanı koltuğuna oturtacağız." ifadelerini kullandı.

"Kitabı olmayan bir profesör Tansu Çiller"

Tansu Çiller'in AK Parti'nin Yenikapı Mitingine katılmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu sözlerine şü ifadelerle devam etti:  Milli şuur demesi benim ağırıma gitti. Dışarıda mallar alan birinin ne milli şuuru olabilir. Bir gün önce Demirel'in ölüm yıldönümüne katılmıyorsun, sonra çıkarlar uğruna Yenikapı'ya gidiyorsunuz. Kitabı olmayan bir profesör Tansu Çiller.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar