Kılıçdaroğlu: Yerel yönetimler özerklik şartı uygulanacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu NTV canlı yayınında Ahmed Arpat ve Seda Öğretir'in sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu: Yerel yönetimler özerklik şartı uygulanacak
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
28 Mayıs 2018 Pazartesi 21:12

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce hakkında açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, "Muharrem Bey ile bizim tanışıklığımız ben siyasete girmeden önce olmuştu, başarılı bir arkadaşımız. Toplumun gözünde iyi bir ivme yakaladı. Muharrem Bey toplumun her kesimini kucaklıyor. Zaten söylemişti 85 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım demişti. Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili görevini başarıyla gerçekleştiriyor. Cumhurbaşkanlığını da alacağız, Parlamento seçimlerini de alacağız. Sivil bir anayasa yapacağız." açıklamasında bulundu.  

"Akşener 2. tura kalırsa destek veririz"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. turuna Meral Akşener kalırsa destek veririz diyen Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: Birinci turda Muharrem Bey'in almasını isterim. İkinci tura kaldığı taktirde bile alacaktır. Kimin ikinci tura kalacağına halk karar verecek. Meral Akşener 2. tura kalırsa destekleyeceğiz. Parlamento’nun yetkileri kısıtlandı. Cumhurbaşkanı kararnamelerle uzun süre götürecek. Muharrem Bey Cumhurbaşkanı olduktan sonra daha güçlü bir Parlamenter sistem kurulacaktır.

"Muharrem Bey daha yüksek bir oy alsa bir şey olmaz"

Muharrem Bey daha yüksek bir oy alsa bir şey olmaz diyen Kılıçdaroğlu, "Muharrem Bey, sadece CHP'lilerin oyunu almayacak. Her kesimden oy alacak, her kesime hitap ediyor. Genç mi genç, hitabeti iyi mi, iyi. Daha ne istiyoruz. Bu Cumhurbaşkanımız demokrasi konusunda attığı adımlarla ses getirecektir." şeklinde konuştu.

"Eren Erdem'e yurt dışı yasağı konulması ayıptır"

Kılıçdaroğlu, "Eren Erdem Bey ile görüştüm. MİT TIR'ları ile parti sözcümüz basın toplantısı yapmıştı. Elindeki belgeleri milletvekillerine ve basın mensuplarına dağıttı. Eren Erdem oradan aldım diyor, basın toplantısından aldı, doğru. O belgeler her yerde vardı. 17 internet sitesinde görüntüler yayınlandı. Sitelerden kaldırılmasıyla ilgili savcılığın yazısı var. 17 internet sitesinde yayınlanan şeyi bir iktidar partisi görmüyorsa kördür.  Bu da devlet sırrı oluyor, böyle devlet sırrı olur mu?. Herkes biliyor, bu nasıl devlet sırrıdır. Bunu Eren Erdem'e yurtdışı yasağı konulması ayıptır." dedi.

"Dolar yerinde duruyor, Türk Lirası değer kaybediyor"

Dolar yerinde duruyor, Türk Lirası değer kaybediyor diyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Türk lirası durmadan değer kaybettiği için freni patlamış kamyon gibi gidiyor. Dolarda spekülasyon yapan varsa devlet yapanı bulmalı. Türkiye şu anda yönetilmiyor.  Dış güçler değil Türkiye'nin yönetilmemesi sorun. Eğer MB'ye müdahale ederseniz suç işlemiş olursunuz. Köprü geçişleri, ihaleler neden dolara endeksli. Yakasını tefeciye kaptırmış bir siyasi iktidar ülkeyi yönetemez.151 milyar 35 milyon dolar Mart 2018 itibarıyla yurt dışına ödenen faiz. İçerdeki rakamı vereyim; 687 milyar 124 milyon lira. Rantiyeye hizmet ediliyor vatandaşa hizmet edilmiyor. Bütün vaatlerimizin hesabını yaptık." ifadelerini kullandı.

"Erdoğan'a güvenmiyorum"

Kılıçdaroğlu, "Gülen'in iade tartışmasında Muharrem Bey' güveniyorum, Erdoğan'a güvenmiyorum.  33 er 7 kez müebbet hapise mahkum edildi. Öğrencilerin ne günahı var. FETÖ ile mücadelede parası olan dışarı çıkıyor. Adalet Bakanlığı izin verirse arkadaşlar inceleyecek. Adı ne olursa olsun terörle mücadele edilir. Terör örgütleriyle işbirliği yapan ortaya çıkarılmalı." açıklamasında bulundu.

"Kürt sorunun çözüm adresi Meclis'tir"

Kürt sorununun çözüm adresi Meclis'tir ifadelerini kullan Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: Biz bu sorunu çözmeye talibiz. Birilerine verdiğiniz sözler olmayacak. Herkesin içinde konuşacaksınız.  Sorunu demokrasi ve özgürlük temelinde çözeceğiz. Yerel yönetimler özerklik şartı uygulanacak. Kentsel dönüşüm yapacağız izin vermiyorlar.

"Bedelli askerlik gündemimizde yok"

Bedelli askerlik konusunda açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Bedelli askerlik gündemimizde yok. Üniversite öğrencisi yaz tatilinde askerlik yapacak." dedi. 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar