CHP ve İYİ Parti ittifakta anlaştı

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için CHP ve İYİ Parti anlaştı. İki lider ortak basın açıklaması düzenledi. İşte ittifakın detayları...

CHP ve İYİ Parti ittifakta anlaştı
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
25 Ocak 2019 Cuma 12:11

CHP ve İYİ Parti yerel seçim için yapılan ittifakta anlaştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ortak basın açıklaması düzenledi.

"Demokrasinin geleneğine ortak imza atıyoruz"

Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada, "Yine güzel bir demokrasi geleneğine ortak bir imza atıyoruz. Cumhuriyet tarihindeki ilk kez demokrasi ve geniş bir işbirliğini İYİ Parti ile hayata geçiriyoruz. Beraber yaşamak huzur içinde yaşamak vatandaşa hizmet etmek ve kuruşun hesabını vatandaşa vermek istiyoruz.Yerel seçimlere kısa bir süre kala iş birliği yapan İYİ Parti ve CHP'de görüşmeler tamamlandı. Biz barış istiyoruz, demokrasi istiyoruz… Bizler bu demokrasi anlayışını uzlaşma kültürünü bu bağlamda Türkiye'nin önüne koyduğumuz için mutluyum bu bağlamda sayın genel başkana da teşekkür ediyorum" dedi

"Yönettiğini zanneden insalar için utanç verici"

Akşener, ise ortak basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"İlk işbirliği kararımızı CHP Genel Merkezi'nde almıştık. Bugün sonuçlandığını paylaşmak için bir aradayız. Ben de hem CHP temsilcisi, hem de İYİ Parti temsilcisi olan ikişer arkadaşımıza teşekkür ediyorum.

Uzun bir süreçti. Türkiye'de ortak çıkarların, Türkiye adına ortaya konabileceğini, kişisellikten uzak bir çalışma biçiminin oluşabileceğini bu arkadaşlarımız ortaya koydular.

Biz yerel seçimlere gidiyoruz ama izliyoruz ki sanki savaşa gidiyoruz. Türkiye'nin coğrafyası nedeniyle, elbette hem iktidarın hem de muhalefetin Türkiye ile ilgili hedefleri olan kurum, ülke, örgütler konusunda dikkatli olması gerektiğini biliyoruz. Biz yerel seçime gidiyoruz. Yerel seçimde muhtar, ilçe belediye başkanı seçeceğiz. Dolayısıyla savaş tamtamları eşliğinde, milleti birbirine düşüren bu iki siyasi partinin oluşturduğu sisteme hakaret eden bir dil kullanmadık. Ama bu iki siyasi partinin oy veren insanların tümüne hakaret etmek, onları taciz etmek, Türkiye'yi yönettiğini zanneden insanlar için utanç vericidir. Biz bunlara rağmen huzurun, kardeşliğin hüküm sürdüğü ve bunun sadece yerel seçimler olduğu, beldeye, şehre, ilçeye hizmetlerin anlatılacağı bir dil seçeceğiz."

İşte ittifakın detayları

CHP ile İYİ Parti 27 ilde seçim ittifakı yaptı.

Ankara Etimesgut'ta 2 parti de kendi adayları ile yarışacak.

Bodrum’da 2 parti de kendi adayları ile yarışacak.

Gölbaşı'nda ise İYİ Parti adayı desteklenecek

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı için İYİ Parti adayı desteklenecek.

İstanbul'da Arnavutköy, Bağcılar, Esenler, Kağıthane de İyi Parti; Bakırköy, Beşiktaş, Beykoz gibi ilçelerde iki parti de aday gösterecek.

 

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar