Kılıçdaroğlu’dan ‘zillet ittifakı' söylemine tepki

Uşak’ta STK temsilcilerin konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ‘zillet ittifakı’ söylemine tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu’dan ‘zillet ittifakı' söylemine tepki
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:01
1 Mart 2019 Cuma 13:16

Cumhur İttifakı’nın liderleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, karşı ittifakı ‘zillet ittifakı’ olarak söylemelerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan tepki geldi.

Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

“Biz zillet, illet demiyoruz. Kavga üslubunun doğru olmadığına inanıyoruz. Mesele hizmet yarışıysa sonuna kadar varız. Gelsinler İstanbul'u İzmir'i Tekirdağ'ı görsünler. Orada hizmet nasıl yapılıyor görsünler. Kavgaya ne gerek var.

“Bağırmakla, çağırmakla bu işler olmuyor”

Sizden sadece bir şey istiyorum, sandığa giderken elinizi, vicdanınıza koyun. Başka bir şey istemiyorum. Benim sorumluluğum var mı var. Ama her birinizin tek tek sorumluluğu var. Sivil toplum kuruluşlarının, muhtarların hepimizin var. Ben sorumluluğumu yerine getirmeye çalışıyorum ama muhtar, ziraat odası, sanayi odası başkanının da çevresini aydınlatmak zorunda. Ben de burada bağırıp çağırabilirdim. Onlar karın doyurmuyor. Bağırmakla, çağırmakla bu işler olmuyor. Demokrasinin en temel vurgusu aklı kullanarak sandığa gitmektir.

“O belediye başkanı cebini düşünüyordur”

Belediye başkanı harcama yaparken bütün harcamalar için belde halkına hesap verecek. Bizi diğer belediyelerden ayıran temel unsur budur. Biz toplanan her kuruşun hesabını vermeyi onurlu bir görev olarak kabul ediyoruz. Bir belediye başkanı hesap vermiyorsa şundan emin olun o belediye başkanı cebini düşünüyordur. Demokrasiyi güçlü kılan unsur seçimle gelenin topluma hesap vermesidir.

 “Asgari ücret farkını da belediyelerimiz ödeyecek”

Bütçe görüşmelerinde asgari ücret 2200 lira olmalıdır dedim. Eğer yapmazlarsa bizim belediye başkanlarımız yapacak dedim. Bugün bizim belediyelerimizde asgari ücret net 2200 liradır. Uşak belediyesinde çalışan kardeşlerime seslenmek isterim. Sen 2 bin 20 lira değil de 2200 lira almak istiyorsan geleceksin CHP'nin adayına oy vereceksin. İyi de sizin beldiyelerde çalışanlar 1 Ocak'tan itibaren aldılar biz neden 1 Nisan'dan itibaren alıyoruz diyebilirsin. 1 Ocak'tan itibaren biriken asgari ücret farkını da belediyelerimiz ödeyecek.”

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar