Kasko poliçe sorgulama işlemi nasıl yapılır? Kasko sorgula!

Kasko sorgulama işlemiyle aracınızın kasko bedelini ya da kaskonun ne zaman biteceğini öğrenebilirsiniz. Kasko sorgulama işleminin detayları haberimizde...

Kasko poliçe sorgulama işlemi nasıl yapılır? Kasko sorgula!
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
22 Aralık 2017 Cuma 14:35

Kasko sorgulama işlemi nasıl yapılır? Bilindiği üzere kasko; aracınıza gelecek her türlü hasarda zararınızı temin edecek sigorta işlemidir.Her türlü hasardan kastımız kaza, yanma, çalınmaya teşebbüs edilme, çalınma vb. durumlardır. Kasko yaptırarak, aracınızda oluşabilecek hasarların maliyetlerini kasko yaptırılan sigorta şirketine devretmiş olursunuz. Kasko sorgulama işlemiyle ise aracınızın kasko bedelini ya da kaskosunun ne zaman biteceğini öğrenebilirsiniz. Peki kasko sorgulama nasıl yapılır? Bunun iki yolu vardır.

Öncelikle kasko sorgulama işlemini e-devlet üzerinden yapabilirsiniz. Ancak öncelikle bir PTT şubesinden şifre edinmelisiniz. E-devlet şifresini, tüm PTT şubelerinde 2 TL karşılığında temin edebilirsiniz. Ardından https://www.turkiye.gov.tr/sbm-kasko-police-sorgulama adresinden kasko sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

İkinci olarak, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nin internet sitesinden de kasko sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için, https://www.sbm.org.tr/tr/OnlineIslemler/Sayfalar/KaskoPoliceSorgula.aspx adresine giderek plaka ve T.C. kimlik no ile işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

KASKO SORGULAMA NEDEN YAPILIR?

Arabanıza ait kasko poliçe ne zaman bitiyor, poliçe numarası nedir, hangi şirketten yaptırmıştınız, bu zaman kadar yaptırdığınız poliçeler hangileridir, kaskonun tipi hangisidir, tramer numarası nedir, arabanızın markası ve şasi numarası nedir, gibi sorularınızın cevabını kasko poliçe sorgulama işlemi ile öğrenebilirsiniz.

EK SÖZLEŞME İLE TEMİNAT ALTINA ALMA

Genellikle kaskolar çarpma, çarpılma, yangın, aracın çalınması veya çalınmaya teşebbüsü ve enflasyon gibi durumlara karşı aracınızı güvence altına alır. Bunların yanı sıra ek sözleşme ile kaskonun teminat kapsamına eklenebilecek zararlar da mevcuttur. Bu teminatlardan bazıları terörist eylemler, sel ve su baskınları ve deprem şeklinde sıralanabilir.

KASKO BEDELİ NASIL HESAPLANIR?

Kasko bedeli, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği tarafından araçların marka, model ve üretim yılına göre hazırlanan araç kaskosu değer listesine göre tespit edilir.

Öte yandan ses, iletişim ve görüntü cihazları ile standart dışı veya ilave olarak yer alan radyo-teyp, telefon, televizyon, klima gibi cihazlar için kasko bedeli ayrıca hesaplanır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar